Đoković: Mladi moraju da vjeruju u sebe, ja sam ostvario san :: Semberija INFO ::

 

Đoković: Mladi moraju da vjeruju u sebe, ja sam ostvario san


Фото - Танјуг
PARIZ - Najbolji srpski teniser Novak Đoković je poslije osvajanja Rolan Garosa i rekordnog 23. grend slem pehara u karijeri poručio mladima da veruju u sebe jer je on ostvario san koji je imao kad je imao sedam godina i sad uživa u njemu.

Na početku obraćanja na terenu poslije pobede 3:0 nad Kasperom Rudom, Đoković je govorio na francuskom.  

„Hvala svima još jednom. Atmosfera je bila posebna, a ovaj trenutak u mojoj karijeri je baš poseban, jedan od najvećih trenutaka ikada, baš zbog ove 23. titule. Možda je koincidencija da sam baš u Parizu osvojio ovu 23. titulu, ovaj turnir je uvek bio najteži za mene i zato mi ovo sve mnogo znači i zato sam mnogo emotivan. Mnogo se toga dešavalo i van terena i na terenu. Hvala vam na podršci i danas i tokom celog turnira. Još nisam našao profesora francuskog, pa ću nastaviti na engleskom“, započeo je govor najstariji osvajač Rolan Garosa u istoriji, sa punih 36 godina. 

Obratio se zatim rivalu u finalu koga je danas pobijedio peti put u nizu, bez izgubljenog seta.  

„Hvala ti Kaspere na svemu. Zaista te cenim, ne samo zato što si pored mene, već zato što si posebna osoba, jedna od najboljih među igračima, trenerima i celim teniskim svetom. Morao sam ovo prvo da kažem. Danas je retko da je neko fin i da ima prave ljudske vrednosti, a tvoj tim i ti to definitivno imate, i hvala vam za sve. Žao mi je zbog rezultata danas, ali ti si sjajan igrač. Odigrao si nekoliko dobrih finala grend slemova i to je samo dokaz da si veliki teniser. Želim ti da pobeđuješ svakog u finalima, osim mene“, malo se na kraju i našalio  Đoković. 

Uslijedila je zahvalnost porodici i timu. 

„Sad je na red došla moja porodica. Moja dva brata nisu tu, ali ja ih mnogo volim i hvala im. Zatim, hvala celoj mojoj porodici prvenstveno na strpljenju, znam da nije lako sa mnom, ali hvala vam na razumevanju i strpljenju, ne bih uspeo bez vas“. 

Imao je zatim Đoković poruku za sve mlade osobe. 

„Svaki teniser je srećan kada osvoji grend slem titulu, a ja sam osvojio 23 najveća trofeja. Želeo bih da se obratim svim mladim osoba i mojoj deci. Imao sam samo sedam godina kad sam sanjao da osvajam Vimbldon i vidite me sada. Želeo bih samo svakoj mladoj osobi da kažem da mora da veruje u sebe, da radi na svojim snovima i prošlost ostavi iza sebe i uspeće, morate da verujete u sebe“, rekao je Đoković. 

Našalio se da počinje da uživa u pričanju.  

„Hvala svim velikim zvezdama koje su došle da me podrže. Hvala Ibro (Zlatan Ibrahimović), (Olivije) Žiru, Kilijan (Mbape) i Tome (Brejdi). Hvala i svima ostalima, izvinjavam se ako sam nekog zaboravio“, rekao je on. 

Na kraju se Novak obratio Ibrahimoviću na srpskom i rekao: 

„Ibra ti i ja se znamo, Ibro ti si moj drugar!“.  


Tanjug / Glas Srpske