У Бијељини почели "Дани комедије" :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини почели "Дани комедије"


Представом"Боинг, боинг" београдског "Театра на брду", вечерас је у Бијељини отворен 23.позоришни фестивал "Дани комедије", а публика ће до петка, 29. марта,моћи да види представе пет позоришних кућа из Бањалуке,Бијељине и Београда.

У Представи"Боинг, боинг" ,рађеној по тексту Марка Камелотија,а у режији Предрага Стојменовића, играју Радован Вујовић, Јелена Гавриловић, Виктор Савић, Марина Воденичар, Нада Мацанковић и Борка Томовић.



На конференцији за новинаре одржаној прије почетка представе,глумица Нада Мацанковић  је истакла да је премијера ове представе одржана 2012. године у Звездара театру.

- Ово је продукција нас колега и пријатеља који смо се окупили. Желели смо да направимо добру комедију, што доказује играње од 12 година - навела је Мацанковићева.

Глумац Виктор Савић, у представи игра Робера, Бернаровог пријатеља који долази у Париз са села и затиче ситуацију у којој Бернар живи са три вјеренице.


 
- Ниједна од те три веренице, које су иначе стјуардесе у различитим авио-компанијама, не знају једна за другу. Међутим, једна олуја и невреме чине да летови морају бити померени и њих три се некако нађу у исто време на истом месту. Нас двојица другарским снагама треба да изведемо да се њих три не сретну” описао је укратко радњу вечерашње представе Савић и нагласио да  данас није тешко насмијати људе, поготово када су тешка времена у којима живе.



Велика сала Центра за културу "Семберија", била је испуњена до посљедњег мјеста,а публика је громогласним аплаузом поздравила вечерашњу маестралну позиришну изведбу.
 
(Семберија инфо)