ПУ БИЈЕЉИНА: АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАРИВАЊА КРВИ :: Semberija INFO ::

 

ПУ БИЈЕЉИНА: АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАРИВАЊА КРВИ


Поводом обиљежавања 4. априла - Дана полиције Републике Српске, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, данас, али и сутра, 28. марта, учествују у акцији добровољног даривања крви.
 

-Припадници Пилицијск управе Бијељина, традиционално учествују у акцији добровољног даривања крви, за оне којима је крв најпотребнија, показујући на тај начин хумани аспект полицијске професије. Овогодишњу, дводневну активност проводимо поводом обиљежавања Дана полиције Републике Српске - 4. априла”, рекла је портпарол ПУ Бијељина, Александра Марић. Из Завод за трансфузијску медицину, трансфузиолог др Драгана Војновић, подсјетила је да је ово традиционална акција полицијских службеника, додавши да током дводневне акције очекују 78 давалаца.
 

-У протеклих неколико акција, све је више младих давалаца, припадника ПУ Бијелина, што је за похвалу. Свака акција добровољног даривања крви је значајна, јер се стварају довољне резерве крви, не само за пацијенте који се лијече у бијељинској Болници, него и у цијелој Републици Српској”, рекла је др Војновић. Она је додала да “за сада имају довољно свих крвнх група, а такође се захвалила припадницима ПУ Бијељина, свим друштвима и добровољним даваоцима крви, што несебично дарују крв и помажу онима којима је крв неопходна”.