ШКОЛА НОВИНАРСТВА: Комисија бира најбоље радове :: Semberija INFO ::

 

ШКОЛА НОВИНАРСТВА: Комисија бира најбоље радове



„Семберске новине“, у сарадњи са Активом директора регије Бијељина, Лопаре и Угљевик, настављају Љетњу школу новинарства „Семберских новина“, намијењену ученицима средњошколцима са подручја Семберије и Мајевице.

Овакви пројекти „Семберских новина“ били су реализовани и претходних година у сарадњи са Градом Бијељина. 
Право учешћа у Школи новинарства за 2023/24. годину годину имали су сви средњошколци који похађају средње школе на подручју Семберије и Мајевице. 

Подсјетимо, да се новинарски задатак састојао у писању репортаже или чланка на двије понуђене теме: 
„Је ли тамо много боље, ил’ мирисније наше поље?“ или „Шта нам, ово младе стеже, да л’ су криве нове мреже?“.
Конкурс је био отворен до 26. фебруара 2024. године.

Према пропозицијама конкурса, свака школа могла је да достави ученичке радове, а координатор пројекта, у име Актива директора средњих школа била је професорица српског језика и књижевности Радмила Марић, запослена у Гимназији ,,Филип Вишњић’’ у Бијељини. 

У Редакцију ,,Семберских новина’’ стигло је 19 ученичких радова из пет средњих школа, с тим што су два ученика доставила по два своја рада, на обје понуђене теме за писање новинарског текста. Као што је конкурсом и прецизирано, сви радови биће објављени на интернет порталу www.semberija.info, као и имена аутора и називи њихових школа. 

Одабир најбољих радова вршиће Комисија, коју је именовао  директор ЈИП „СИМ“ – ,,Семберске новине’’ Бијељина, чији члан је и координатор пројекта у име Актива директора средњих школа. 
​         
Десет најбољих радова, уз имена аутора, те називе њихових школа, биће објављени у „Семберским новинама“.
Аутори четири најбоља рада биће награђени Љетњом школом новинарства „Мали новинар“, у трајању од пет дана, која ће бити реализована у просторијама ,,Семберских новина’’.