Ученици ОШ “Меша Селимовић” из Јање: Бајку “Љепотица и звијер” припремили као позоришну представу :: Semberija INFO ::

 

Ученици ОШ “Меша Селимовић” из Јање: Бајку “Љепотица и звијер” припремили као позоришну представу


Ученици Основне школе “Меша Селимовић” вечерас су у Центру за културу “Семберија” извели позоришну представу по популарној бајци Цхарлес Перраулта која је одавно уврштена у школску лектиру.


 
Представу су на позорницу поставиле библиотекар у ОШ “Меша Селимовић” Марица Батинић и професор српског језика Ана Љубојевић.


 
Марица Батинић каже да школе углавном имају проблема око набавке школске лектире, те су дошли на идеју да припреме краћи позоришни комад и да на тај начин обогате библиотечки фонд.


 
 “Умјесто улазнице, од ученика и њихових родитеља тражили смо да нам донесу једну књигу која припада школској лектири. Заправо смо, уз неку врсту забаве, комплетирали једну озбиљнију причу и укључили комплетне породице, родитеље, наставнике и ученике да нам помогну у реализацији ове идеје”, каже Марица Батинић.


 
Давор Радојевић, директор ОШ “Меша Селимовић” каже да су књиге у школским библиотекама похабане усљед дуготрајног кориштења и временом треба мијењати библиотечки фонд, иновирати га и обогаћивати новим насловима.


 
“Наш библиотекар, заједно да ученицима, дошла је на идеју да припремимо позоришну представу и да на овакав начин анимирамо ђаке и њихове родитеље, како бисмо обогатили библиотечки фонд и дошли до неких нових наслова. У оваквим активностима учествујемо сви, како ми наставници, тако и ђаци и њихови родитељи”, каже директор ове школе Давор Радојевић.


 
(Семберија инфо)