Окончана 45. и 46. редовна сједница Владе Брчко дистрикта БиХ :: Semberija INFO ::

 

Окончана 45. и 46. редовна сједница Владе Брчко дистрикта БиХ


На наставку 45. редовне сједнице Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине к знању је примљен Извјештај о раду Инспектората Брчко дистрикта БиХ за период од првог до трећег мјесеца 2024. године. 
 
К знању је примљен и Годишњи извјештај о финансијском управљању и контроли за 2023. годину Одјељења за јавну безбједност.
 
Чланови Владе дали су сагласност на Извјештај о раду Канцеларије за превенцију корупције и координацију активности на сузбијању корупције у Брчко дистрикту БиХ за период од 1. јула до 31. децембра 2023. године. Позивајући се на Закон о Канцеларији за превенцију корупције и координацију активности на сузбијању  корупције  и Закон о заштити лица која пријављују корупцију, замјеник директора Канцеларије за превенцију корупције и координацију активности на сузбијању корупције у Брчко дистрикту БиХ  Мирза Мешановић позвао је све грађане да уколико имају сазнања о евентуалним коруптивним радњама исте могу пријавити путем веб-странице, анонимно, путем поште или лично на протокол Канцеларије.
 
На приједлог Одјељења за комуналне послове одобрене су Смјернице за израду Правилника о купцима – произвођачима и заједницама обновљиве енергије Брчко дистрикта БиХ.
 
На 46. редовној сједници Владе Брчко дистрикта БиХ на приједлог Одјељења за привредни развој, спорт и културу дата је сагласност на нацрт мапе пута за праведну транзицију у регијама богатим угљем у Босни и Херцеговини. На приједлог истог Одјељења дата је и сагласност на Одлуку Управног одбора Туристичке организације  Брчко дистрикта БиХ о избору и именовању кандидаткиње Дамјановић Иване на радно мјесто директорке Туристичке организације Брчко дистрикта БиХ.
 
Чланови Владе су на приједлог Одјељења за европске интеграције и међународну сарадњу усвојили План и програм оспособљавања руководилаца/службеника Брчко дистрикта БиХ за сарадњу са исељеништвом за 2024. годину.
 
На данашњој сједници Владе одобрене су и Смјернице за израду одлуке о критеријумима за финансирање дјелатности високог образовања.