Црну Гору очекује успјешна туристичка сезона, можда чак и рекордна :: Semberija INFO ::

 

Црну Гору очекује успјешна туристичка сезона, можда чак и рекордна


FOTO: Pixabay
Директор Центра за истраживање и развој туризма Петар Голубовић рекао је данас да према букингу који је кренуо раније, најавама тур-оператора и попуњености хотелијера у периоду предсезоне али и током цијеле године, може се рећи да су очекивања да ће Црна Гора имати једну веома успјешну туристичку сезону, можда чак и рекордну у сваком смислу.
 
Голубовић је нагласио да је у Црној Гори велики број мјеста отворено у домену угоститељства и хотелијерства и генерално у туристичкој сфери.
 
Истакао је да су одређени хотелски ланци већ увелико увезли значајан број радне снаге.
 
"Када говоримо о радној снази треба напоменути да долазе људи из далеких земаља, из Непала, Индонезије, Филипина...", казао је Голубовић.
 
Голубовић је казао да није ни чудо да из Црне Горе  људи иду да раде у Хрватску када се чује да је сатница чишћења апартмана 20 евра, док је ситуација у Црној Гори другачија.
 
"Код нас је отприлике сатница чишћења апартмана од 8 до 10 евра, уколико немате неког ко је ангажован током цијеле сезоне", казао је Голубовић.
 
Нагласио је да се чини да је организација приватног смјештаја боља у суседним земљама, првенствено у Хрватској.
 
"Приватни смештај у Црној Гори препуштен је сам себи, ослањамо се на сопствене капацитете и знање, нема удруженог дјеловања на нивоу који би требало да буде", нагласио је Голубовић. 
 
(Независне)