Одакле долазе туристи који највише посјећују Србију? :: Semberija INFO ::

 

Одакле долазе туристи који највише посјећују Србију?


Србија је према најновијем извјештају Европске туристичке комисије и ове године на првом мјесту у Европи по стопи раста броја туриста у односу на период прије пандемије, што је потврдио и државни секретар у Министарству туризма и омладине, Урош Кандић.

Оно што је занимљиво јесте да у Србији, а понајвише у Београду предњаче посјетиоци из Турске, али ту су и Кинези, Руси и многи други.

Директор Туристичке организације Београда, Миодраг Поповић открио је ко то долази у нашу земљу.

"Од 2014. године, па до сада, са изузетком 2020. године када је била пандемија, Београд сваке годиине биљежи рекордне резултате. Он је 'капија' не само Србије већ и цијелог овог дијела Европе. Турски држављани су наши најбројнији посјетиоци, и да разоткријемо још једну заблуду - у ове бројке не улазе људи који су попут Руса резидентни, такође Турци који овде раде... итд", говори Поповић.

Још је додао:

"Преко 400 хиљада ноћења су имали само Турци током прошле године у Београду, и поново су први на листи туриста који нас посјећују. 2019. године су то били Кинези, а њихов интерес за нашу земљу је и даље огроман", рекао је директор Туристичке организације Београда.

(Б92)