НОВО ЛИЦЕ НА КЛУПИ ФК "ЗВИЈЕЗДА 09" :: Semberija INFO ::

 

НОВО ЛИЦЕ НА КЛУПИ ФК "ЗВИЈЕЗДА 09"


У друштву спортског директора ФК "Звијезда 09" данас је представљан нови шеф стручног штаба овога клуба, Бојан Тркуља. Уговор је потписан до краја сезоне са опцијом продужетка на још годину дана.

-Што се тиче мог повратка у Звијезду, прво морам да кажем да су неке позитивне ствари у мом тренерском позиву и кренуле да се одвијају од Звијезде. Послије Звијезде сам се и отиснуо у иностранство, гдје сам успјешно радио шест година. Прво у арапским земљама (Кувајту и Либану) а послије тога двије године у Мађарском фудбалу - прво у Ујпешту, затим и у Кисварди. Премијер лигу БиХ добро познајем, првенствено из играчких дана, а потом и кроз тренерски посао. Те 2018. године када сам радио као тренер у стручном штабу Звијезде 09, био сам на почетку тренерске каријере са тек двије године стажа у тренерском послу, тако да ми је бх. Премијер лига донијела одређено искуство. Лига уопште није лака и изазов је радити у њој.

Не треба трошити ријечи о очекивањима. Ми имамо за циљ и очекујемо само позитивно, а то је да ћемо изборити опстанак у лиги. Генерално, играчки кадар је селектиран и састављен да има квалитета за много више циљеве, а не за опстанак у лиги.

Овом приликом желим да похвалим мог колегу Дарка Милисављевића који је стварно направио лијепе ствари са екипом и оставио је у животу да имамо шансе да се боримо за опстанак. Екипа има потенцијал још да напредује у неким сегментима. Даћу све од себе и потрудити се да остваримо зацртани циљ, а то је опстанак у елитном рангу бх. фудбала гдје ФК "Звијезда 09" сигурно и припада", изјавио је Бојан Тркуља.
 
ФК "Звијезда 09" у 24. колу Wwин Премијер лиге БиХ дочекује екипу ФК “Широки Бријег”. Меч се игра у суботу 30. марта са почетком у 13:30 сати на стадиону у Угљевику.