Bijeljina : Sajam cvijeća “U bašti nade uvijek nešto cvjeta” :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina : Sajam cvijeća “U bašti nade uvijek nešto cvjeta”


U bijeljinskom gradskom parku, otvoren je četvrti po redu Sajam cvijeća “U bašti nade uvijek nešto cvjeta”, a svoje proizvode izložila su 24 izlagača. Savjetnik gradonačelnika Ljubiše Petrovića, Radoslav Ostojić, otvorio je Sajam i podsjetio da je ovo druga godina za redom da se Sajam organizuje u Gradskom parku.



-Na ovaj način iz Bijeljine šaljemo prelijepe slike u druge gradove i države. Hvala izlagačima i hvala našim partnerima iz Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, koji će održati i stručno predavanje, a sutra ćemo, takođe, imati lijep sajamski dan, kada ćemo uručiti zahvalnice svim izlagačima i nagraditi štandove koji su ostavili najljepši utisak”rekao je Ostojić. On je naglasio da je ovo “idealna prilika da izlagači pokažu šta proizvođači cvijeća u Bijeljini mogu da ponude našem gradu”. Helena Stojić iz a.d. “Komunalac” je naglasila da joj je “veoma drago da je velika posjećenost Sajma”.



-Posebna čast i zadovoljstvo nam je da je upravo naš rasadnik jedan od izlagača i da možda imamo, bez lažne skromnosti, najveći asortiman i najveću ponudu u gradu”, rekla je Stojićeva. Zahvalnost izlagačima uputio je i Zdravko Mikić iz Agrarnog fonda.



-Ova proizvodnja, na području Semberije je značajna, ali nije laka. Prošle godine smo uveli podsticajne mjere za proizvođače cvijeća, pa pozivam sve proizvođače da posjete Agrarni fond prilikom izlaska novog Pravilnika i podnesu zahtjeve”, rekao je Mikić. Na Sajmu učestvuju i “Mali baštovani”, odnosno, radionice za djecu uzrasta od tri do 10 godina, koje se već treću godinu organizuju na prostoru Poljoprivodne škole u Bijeljini.



-Drugu godinu učestvujemo na Sajmu cvijeća. Ovo je jako lijep događaj u gradu i odlučili smo se da učestvujemo i ove godine i damo svoju doprinos kao najmlađi”, rekla je Biljana Drinić iz Biljana Drinić iz organizacije “Mali baštovani”. Prvi sajamski dan trajaće do 19 časova, a sutra se ponovo otvara u 9 časova.
 
Semberija info