EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI PO PETI PUT U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI PO PETI PUT U BIJELjINI


Grad Bijeljina, ove godine, po peti put organizuje Evropsku sedmicu mobilnosti , koja će kao i do sada sadržati veliki broj aktivnosti, a koje realizuju u saradnji sa 22 sponzora i devet partnera. Evropska sedmica mobilnosti, počinje danas, odnosno  16. septembra i trajaće  do 22. septembra ove godine pod sloganom „Mix & Move“.

-Veoma smo srećni što imamo veliki broj partnera i sponzora, koji su prepoznali ove aktivnosti, kao nešto što je vrlo značajno za građane koji žive u našem gradu“, istakla  je Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

Veliki broj aktivnosti je planiran za Evropsku sedmicu mobilnosti, a prva u nizu je poligon za djecu, koju realizuju u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, Auto – moto savezom RS i Auto – moto društvom „Sigurnost“ Bijeljina i tom prilikom će djeca biti upoznata sa pravilima ponašanja u saobraćaju.



-Veoma je značajno da ćemo imati i biciklijadu koja je u proteklim godinama bila jako interesantna za naše sugrađane, tako da očekujemo jako veliki broj učesnika, a ona će se organizovati u nedelju, 18. septembra. Za najmlađe sugrađane ćemo imati rolerijadu, te igre za djecu sa poteškoćama u razvoju kao i monitoring protoka saobraćaja“, najavila je Todorovićeva i dodala da će za vrijeme trajanja ove sedmice svakodnevno vršiti anketiranje građana na teme koje se tiču mobilne urbanosti.

 -Kroz anketiranje građana,  pokušaćemo da dobijemo prijedloge i sugestije građana šta bi Gradska uprava Grada Bijeljina trebala da radi u budućem periodu, kako bi odgovorili evropskim standardima, te postali zdravija i čistija okolina, ali i promovisali aktivne načine kretanja“, kazala je Ankica Todorović.

Ona je istakla da kroz Evropsku sedmicu urbane mobilnosti žele poslati poruku da bi svi trebali da rade na zaštiti životne sredine, da se promovišu aktivni načini kretanja, te da se na taj način pokaže da svi žele napraviti iskorak ka tome.

(Semberija info)