ZASAĐENA NOVA STABLA U DVORIŠTU TEHNIČKE ŠKOLE :: Semberija INFO ::

 

ZASAĐENA NOVA STABLA U DVORIŠTU TEHNIČKE ŠKOLE


Gradska uprava Grada Bijeljina prošle je godine započela dugoročnu kampanju ozelenjavanja grada pod sloganom „Ozelenimo Bijeljinu zajedno“. U okviru ove kampanje samo u ovom mjesecu će na području grada biti zasađeno 610 mladih stabala i ukrasnog zelenila. Radi se o sadnicama hrasta, bora, javora, vrbe, trešnje, jasena, lavande, šimšira...

Do danas su novim zelenilom oplemenjena dvorišta Srednje stručne škole u Janji (106 sadnica), Gimnazije „Filip Višnjić“ (170 sadnica), Poljoprivredne i medicinske škole (75 sadnica), Dnevnog centra za djecu u riziku koji funkcioniše pri Centru za socijalni rad Bijeljina (106 sadnica), da bi danas u dvorištima Ekonomske bili zasađeno 31 i Tehničke škole 28 sadnica. Ova etapa projekta će se završiti sljedeće sedmice u Janji gdje će se u dvorištu Osnovne škole „Meša Selimović“ zasaditi 18 sadnica.


 

-Veoma smo zadovoljni što danas učestvujemo u projektu „Ozelenimo Bijeljinu zajedno“. Odlučili smo da u sadnji, za našu školu dodijeljenih 28 sadnica učestvuju naši učenici kako bismo i na taj način uticali na razvoj njihovih shvatanja o važnosti čuvanja prirode koja nas okružuje“, rekao je za „Semberija INFO“  Milenko Maksimović, direktor Tehničke škole „Mihajlo Pupin“.

U okviru kampanje „Ozelenimo Bijeljinu zajedno“ u toku 2021. godine zasađeno je 947 sadnica na području grada Bijeljina i to u dvorištima četiri osnovne škole, Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ i na prostoru deponije Eko-depa.

(Semberija info)