BOLNICA "SVETI VRAČEVI": DJEČIJA BIBLIOTEKA NA POKLON OD ACT FONDACIJE BIH :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA "SVETI VRAČEVI": DJEČIJA BIBLIOTEKA NA POKLON OD ACT FONDACIJE BIH


Zahvaljujući volonterima ACT Foundation BiH, Odjeljenje za pedijatriju bijeljinske bolnice dobilo je biblioteku koja broji više od 600 bibliotečkih jedinica.
​ 
-Donirali smo Odjeljenju za pedijatriju biblioteku koja sadrži knjige za sve uzraste: od knjiga, slikovnica i bojanki za najmlađe pacijente, pa sve do ozbiljne literature. Naime, dok je moja kćerkica bila ovdje, vidjela sam šta nedostaje u bolničkoj igraonici i razmišljala da pokrenemo neku akciju, oformimo biblioteku na odjeljenju kako bi im boravak makar malo olakšali i uljepšali. Dječici koja ovdje borave mnogo znači ovaj prostor predviđen za igru, danas smo ga upotpunili bibliotekom”, rekla je Tanja Damjanović i dodala da im je drago što još nije klonuo duh naroda, da pokazuju empatiju i da su prije svega građani Bijeljine jako humani.
 
- Zahvaljujem se u ime mališana i roditelja, svih zaposlenih na pedijatriji i naravno u ime našeg menadžmenta za ovaj divan gest. Ovakve akcije su na žalost rijetke kod nas, a odraz je plemenite duše. Neka ovo bude podsticaj svima koji žele da usreće mališane i olakšaju im boravak u bolničkim uslovima, izjavila je dr Ivka Džuveleković, načelnica Odjeljenja za pedijatriju. U akciji su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola iz Bijeljine, kao i volonteri iz Tuzle, Banjaluke i Sarajeva. ACT Foundation BiH ove godine slavi 20 godina postojanja, dio je globalne dobrotvorne platforme (ACT Foundation Global), osnovane u Indiji. Djeluje na svih šest kontinenata u čak 25 zemalja.