Garda “Panteri” nezadovoljna odnosom gradonačelnika prema Udruženju, spremna i na proteste :: Semberija INFO ::

 

Garda “Panteri” nezadovoljna odnosom gradonačelnika prema Udruženju, spremna i na proteste


Predstavnici Udruženja veterana Garde “Panteri”iz Bijeljine , na danas održanoj konferenciji za medije ispred zgrade Gradske uprave, izrazili su nezadovoljstvo odnosom gradonačelnika Petrovića  prema Udruženju.

Petar Cvijetinović, predsjednik Udruženja Garde „Panteri“, ističe da su posebno razočarani činjenicom da je Gradska uprava odbila da produži ugovor o zakupu zgrade ratne komande Garde Panteri na hipodrumu.



- Pogodila nas je činjenica da je Gradska uprava Grada Bijeljina, na čelu sa gradonačelnikom, odbila da produži ugovor o zakupu zgrade ratne komande Garde Panteri na hipodrumu. Prikupili smo građevinski i arhivski materijal, jer smo planirali da tamo izgradimo Spomen sobu Garde „Panteri“. Sve smo to napisali u pismu Gradonačelniku, tražili smo sa njim razgovor, međutim on se nije udostojio da odgovori na naše zahtjeve. U najmanju ruku smo šokirani ovom odlukom i saznanjem da naš objekat ratne komande treba da se dodjeli ergeli konja „Huskić” u zamjenu za glasove Roma protiv svog opoziva” rekao je Cvijetinović.

Cvijetinović je naveo i da Udruženju prijeti blokada računa zbog tužbe Gradske uprave, što je kako kaže, vrhunac licemjerstva.
- Udruženju Garde „Panteri“ prijeti blokada računa zbog 6.020KM za neplaćeni PDV za zgradu na hipodromu, čime su sve aktivnosti Udruženja  dovedene u pitanje, kao što je nabavka lijekova, paketa hrane, prevoz boraca u bolnice, Dana Garde „Panteri“. Udruženje daje gradonačelniku rok do sljedećeg petka  da nam se javi, da dogovorimo da Udruženje produži ugovor za zgradu i da nastavimo da radimo. Takođe, želimo da se napravi reprogram duga. Ukoliko to ne uradi, mi ćemo organizovati protest” rekao je Cvijetinović.

Član Garde „Panteri“, Radiša Lukić, ukazao je ovom prilikom  na i probleme  sa kojima su susreću porodice poginulih boraca, odnosno njihova djeca.
- Čak ni 30 godina poslije rata, nema posla za tu djecu. Poslije Prvog i Drugog svjetskog rata kažu da su borcima dali potvrdu da mogu prositi. Pitam ovu vlast ovde, može li i nama dati potvrdu da prosimo, djeci ljudi koji su izginuli. Dajte im potvrdu da mogu da prose i da to bude legalno“, rekao je Lukić i dodao da mu nije jasno zašto su kao Jedinica, kako kaže, diskriminisani od strane Grada.


​Semberija info - S. Nikolić