PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA ĐURĐEVIĆ: GRADONAČELNIK PETROVIĆ OPSTRUIŠE RAD SKUPŠTINE :: Semberija INFO ::

 

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA ĐURĐEVIĆ: GRADONAČELNIK PETROVIĆ OPSTRUIŠE RAD SKUPŠTINE


Na konferenciji za novinare, predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević izjavio je da nije u mogućnosti da sazove redovnu sjednicu Skupštine grada, jer, kako je naglasio, “postoji blokada i opstrukcija koja je kontinuirana od strane gradonačelnika Ljubiše Petovića  i Gradske uprave”.

- Svi materijali koji su po planu i programu rada, predviđeni za januar i februar, nalaze se u kabinetu gradonačenika. Pored niza urgencija i javnih apela, materijali se i dalje ne dostavljaju, bez obzira što su se na dnevnom redu već trebala naći strateška dokumenta, program izgradnje komunalne infrastrukture, održavanja saobraćajnica, implementacije razvoja, povećanje određenih stavki za djecu u privatnim vrtićima, novorođenu djecu i druge važne stvari. Sve je na čekanju, jer gradonačelnik ne želi da materijale dostavi Skupštini grada”, rekao je Đurđević.

On je dodao da se na dnevnom redu trebalo naći još nekoliko izvještaja i informacija, a između ostalog i informacija o radu Gradske uprave.

- Možda je ovo jedan od razloga, jer bi se vidjelo šta je Gradska uprava trebala da uradi u prethodnoj godini, a nije uradila”, naglasio je Đurđević i istakao da sve ovo najbolje govori o razlozima pokrenutog opoziva.

- Naš grad već dvije godine bespotrebno stoji i tapka u mjestu, što nas je i opredijelilo da djelujemo i pokrenemo naš grad, jer to je naša obaveza prema građanima”, rekao je Đurđević.


Semberija info - O. Stjepanović