Narodna koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ danas organizuje panel diskusiju - Podrška semberskom selu :: Semberija INFO ::

 

Narodna koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ danas organizuje panel diskusiju - Podrška semberskom selu


Narodna koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ danas organizuje panel diskusiju koja će biti održana u Galeriji Centra za kulturu Semberija sa početkom  u 11 časova.

Učesnici panel diskusije su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić, direktor Agrarnog fonda Grada Bijeljine Zlatan Lazarević, odbornik u Skupštini grada Bijeljina i predsjednik skupštinske Komisije za poljoprivredu i selo Boban Jovičević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić.

Kako su organizatori najavili, ovom prilikom će biti govora o značaju najvećeg agrarnog budžeta u istoriji Republike Srpske, a daće se i odgovori na druga važna pitanja iz oblasti agrara, kao što su - kako do podsticaja u ovoj godini i šta sadrži novi pravilnik Ministarstva?

Biće govora i o uspješno realizovanoj prvoj fazi projekta urbanizacije sela i pripremama za realizaciju druge faze u iznosu od dva miliona maraka, o proizvodnji hrane i poljoprivredi kao temelju opstanka i budućeg razvoja Republike Srpske.