BIJELjINA: PRVA POSJETA AMBASADORA SLOVAČKE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: PRVA POSJETA AMBASADORA SLOVAČKE


Ambasador Slovačke u BiH Roman Hlobenj, boravio je u prvoj nastupnoj posjeti Bijeljini gdje se sastao sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem.

-Mandat sam preuzeo 1. novembra i želio sam da posjetim ovaj lijepi grad, da se raspitam za stanje slovačke manjine i da odamo čast našem Udruženju “Juraj Janošik”, koje smatram kao most između Slovačke i BiH. Na sastanku smo razgovarali o brojnim temama, kao i o mogućoj saradnji BH i Slovačke. Nadam se da ćemo ubrzo imati i neke konkretne rezultate koji su i interesu svih građana u Bijeljini”, rekao je ambasador Roman Hlobenj. Gradonačelnik Ljubiša Petrović zahvalio se na prvoj posjeti i istakao da je sastanak sa ambasadorom bio veoma prijatan.

-Slovačka zajednica u Bijeljini je najbrojnija zajednica Slovaka  u Republici Srpskoj, a Udruženje “Juraj Janošik” ima našu kontinuiranu podršku u svom radu. Razgovarali smo o brojnim pitanjima, o tome šta je urađeno po pitanju infrastrukture slovačke crkve, uređenju sistema grijanja i td”, rekao je gradonačelnik Petrović i dodao da su razgovarali i o uređenju Mačvanske ulice, gdje se nalazi značajan broj pripadnika slovačke zajednice.

-Proces uređenja smo započeli i u zajedničkoj saradnji ćemo unapređivati ne samo položaj Slovaka, kao nacionalne manjine u Bijeljini, nego i svih drugih građana”, rekao je Petrović.

(Semberija Info)