Odgovor AD „Grad“ na kritike iz Gradske uprave :: Semberija INFO ::

 

Odgovor AD „Grad“ na kritike iz Gradske uprave


Poštovana gospodo,

Nakon vašeg proizvoljnog i paušalnog istupa u javnost povodom okolnosti na organizaciju tradicionalnog Pantelinskog vašara 2023. obavještavamo vas i javnost o sledećem:

U poslednje tri godine AD „Grad“ poziva Gradsku upravu da se u skladu sa svojim kapacitetima uključi u svaki projekat AD“GRAD“. Pozivnice su uručivane pismenim putem, saopštenjima za javnost i na zvaničnim sastancima.
Ovim putem , dajemo javnosti na uvid činjenicu da cijena zakupa izlagačkih površina na vašaru nije mijenjana poslednjih šest godina. I pored toga, ove godine je prihod od zakupa prostora uvećan za 44% u odnosu na prošlu godinu , efikasnost naplate zakupnina stopostotna, a da je organizacija cijelog događaja bila na vrlo visokom nivou govori i broj od oko 20,000 posjetilaca u trodnevnom spektaklu.

Ove dokaze i informacije nudimo na uvid cjelokupnoj javnosti.

Dakle, kalkulacija cijena zabavnih sadržaja i ugostiteljskih usluga na Pantelinskom vašaru isključivo je pitanje procjene tržišta uvaženih zakupaca bez kojih sam događaj ne bi bio to što jeste, a on je sigurno najefektniji i najspektakularniji događaj u regionu za šire narodne mase!

AD“GRAD“ kao organizator ovog događaja, akcenat je stavio na bezbjednost i zadovoljstvo učesnika i posjetilaca kao i dobru posjećenost što smo u potpunosti uspjeli i već pristupili stručnim analizama da naredni događaji u našoj organizaciji budu još efektniji, sadržajniji i samim tim uspješniji.

Pantelinski sabor naroda, poznatiji kao vašar, jeste dio tradicije naroda Bijeljine i Semberije i nije niti treba biti nijedne političke grupe niti pojedinca, već praznik i sabora naroda. Mi , AD“Grad „ ulogu organizatora uspješno nosimo i još jednom pozivamo Gradske čelnike da se uključe u nove izazove i projekte koji su pred nama.
Za septembar spremamo već čuveni Međunarodni sajam poljoprivrede , lova i ribolova „Interagro 2023“ te isti vidimo kao šansu za novu konkretnu saradnju sa Upravom Grada . Možda nam Gradska uprava pomogne da asfaltiramo određenu površinu Agrotržnog centra pa u 21. vijeku ne budemo šetali po šljunku radujući se šarenilu svjetala uzdignute glave. Mi prostor ATC-a vidimo u budućnosti kao Sajmište, tj. mjesto održavanja Sajmova, koncerata, masovnih manifestacija što bi oslobodilo centar grada i buke i gužve, no , o tom po tom..

Gradska uprava, navede u saopštenju da „ vraća građanima pare kroz razna davanja i pogodnosti i da ne bi koristila manifestacije poput ove da novac trga građanima iz ruku“.

Evo prilike da ove godine organizujemo „Interagro“ tako što će po primjeru Vlade RS i Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu od prošle godine, ove godine Gradska Uprava subvencionirati troškove ulaznica, građanima, poljoprivrednicima, đacima, penzionerima i svim dobronamjernim posjetiocima dolazećeg Sajma.

Vrlo važnu ćinjenicu želimo naglasiti i ovim putem. Od 59 zaposlenih vrijednih i sposobnih ljudi u AD“Grad“ nijedno se ne pita da li će preduzeće biti u nadležnosti Gradske ili Republičke uprave.

Mi smo žitelji Bijeljine.
Bijeljina je naš grad .
I „Grad“ je naš!