TROJKA IZ BLOKA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

TROJKA IZ BLOKA U BIJELjINI


U nedjelju 20.08. od 19 časova na Trgu Kralja petra I Karađorđevića u Bijeljini održaće se peti po redu sportsko-humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki pod nazivom ''Trojka iz bloka'' u organizaciji Humanitarne organizacije Srbi za Srbe

Trojka iz bloka je sportsko-humanitarni projekat Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, čija je misija pomoć za višedjetne porodice, kroz turnir u brzom šutiranju trojki, koji je postao svetski poznat spektakl koji se košarkom bori protiv siromaštva.



Projekat je pokrenut 2012. godine uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, a sada ima podršku i Košarkaškog saveza Republike Srpske, košarkaških klubova Crvena Zvezda i Partizan i još mnogo klubova i uglednih pojedinaca iz svih sportova širom Srbije, regiona i svjeta. 

Trojka iz bloka se sprovodi kroz sportsku manifestaciju brzog šutiranja trojki u nizu gradova širom sveta, a kroz sport, zabavu, okupljanje mladih ljudi, poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i velikog broja ponosnih sponzora i dobrotvora koji donacijama podržavaju ostvarivanje humanitarnih ciljeva.

Borili smo se zajedno i u proteklih šest godina postigli smo značajne uspehe u borbi protiv siromaštva, i zbog toga apsolutno svi trojkaši treba da budu ponosni!
 
Prikupljena sredstva sa ovog događaja biće usmjerena za pomoć višečlanoj porodici Krstić-Marinković iz Donjeg Broca, ali i višečlanoj porodici Petrović iz Čađavice.