Evropska sedmica mobilnosti: Održana radionica posvećena urbanoj mobilnosti :: Semberija INFO ::

 

Evropska sedmica mobilnosti: Održana radionica posvećena urbanoj mobilnosti



U okviru Evropske sedmice mobilnosti, danas su u prostorijama Američkog kutka u Bijeljini članovi saobraćajne sekcije Tehničke škole „Mihajlo Pupin“, u saradnji sa Američkim kutkom i  Odsjekom za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Bijeljina realizovali radionicu posvećenu urbanoj mobilnosti. Učesnici današnje radionice bili su učenici osmog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bijeljine.



- Evropska sedmica mobilnosti je manifestacija koja promoviše održive načine kretanja, smanjenje emisija štetnih gasova i unapređenje kvaliteta života. U partnerstvu sa Tehničkom školom "Mihajlo Pupin" organizovali smo  radionicu za učenike osmog razreda OŠ "Sveti Sava" i ovo je odlična prilika da se fokusiramo na naše svakodnevne navike kretanja, ali i da obnovimo znanja i naučimo nešto novo na temu saobraćaja i značaja urbane mobilnosti. U partnerstvu smo napravali sjajan program i sutra sa aktivnošću "zaRolaj" završavamo aktivnosti u sklopu Evropske sedmice mobilnosi i drago nam je što smo oborili rekorde posjećenosti o što se u našem gradu osjeća duh održive mobilnosti“, istakla je Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.


 
Jelena Petričević, profesor saobraćajne grupe predmeta u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ Bijeljina i vođa saobraćajne sekcije ove škole za portal „Semberija info“ kazala je da su se sa zadovoljstvom i ove godine odazvali na poziv Gradske uprave Grada Bijeljina i Odsjekom za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

- Danas smo za učenike osnovih škola u okviru Evropske sedmice mobilnosti  pripremili prezentaciju o sredstvima urbane mobilnosti. Pored toga, što su se upoznali sa sredstvima koja ranije nisu imali priliku da koriste, podjetili smo ih i na neka koja su ranije koristili. Takođe, podsjetili smo ih i na pravila koja su možda i zaboravili, a sve sa ciljem da se ponašaju bezbjednije u saobraćaju i dalje“, pojasnila je Petričevićeva.

- I ove godine naši stalni partneri saobraćajna sekcija Tehniče škole „Mihajlo Pupin“ Bijeljina nam je izašla u susret i zajedno sa svojim učenicima u okviru Evropske sedmice mobilnosti održala današnju prezentaciju. Američki kutak Bijeljina se trudi da svojim aktivnostima i radionicama koje se održavaju u kutku promoviše podizanje ekološke svijeti učesnika radionica“, istakao je Dalibor Todorović, koordinator Američkog kutka Bijeljina.


Semberija info - S. Ristanović