JU DJEČIJI VRTIĆ “ČIKA JOVA ZMAJ”: MEĐUNARODNA NEDJELjA DJETETA :: Semberija INFO ::

 

JU DJEČIJI VRTIĆ “ČIKA JOVA ZMAJ”: MEĐUNARODNA NEDJELjA DJETETA


Javna ustanova Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” brojnim aktivnostima obilježava Međunarodnu nedjelju djeteta pod sloganom “Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo”. U okviru aktivnosti, u objektu “Đurđevak”, simbolično su obilježili i Dan starih lica. Vaspitači su tim povodom, sa polaznicima vrtića pripremili i program za goste, predstavnike Udruženja penzionera Grada Bijeljina i penzionisane radnike vrtića. Direktor vrtića Slaviša Vujanović istakao je da su željeli da na prigodan način obilježe Dan starih lica, ali i da djecu uče na koji način treba da se ophode prema starijim osobama.





-Naše polaznike u okviru redovnih zadataka vaspitača, učimo da starije osobe treba poštovati i fino se ophoditi prema njima. Takođe, moram da dodam da vodimo računa o penzionisanim radnicima neše ustanove, a već duži period sa Udruženjem penzionera imamo dobru saradnju”, rekao je Vujanović. On je istakao da je danas počelo obilježavanje Međunarodne nedjelje djeteta, tako da će mališani tokom cijele nedjelje imati brojne predstave, a planirani su i izleti, te brojne aktivnosti kroz koje će djeca učiti o pravim ljudskim vrijednostima.





-Kad govorimo o ljudskim vrijednostima, moram istaći i da smo u dogovoru sa roditeljima, u holovima naših vrtića, organizovali  i prodajnu izložbu dječijih radova pod nazivom “Uljepšajmo nečije djetinjstvo”. Izložba je  humanitarnog karaktera, a ovu aktivnost ćemo “preseliti” i na gradski trg u četvrtak, 5. oktobra od 10 časova. Sav iznos koji se obezbijedi od prodajne izložbe, biće uručen onima kojima je pomoć potrebna”, rekao je Vujanović i dodao da je želja svih zaposlenih u vrtiću, da se mališani zabave i uče kroz igru.



-Ovu radnu vrtićku godinu smo započeli sa brojnim aktivnostima, a odmah nakon Međunarodne nedjelje djeteta, koja traje od 2. do 8. oktobra, krećemo sa sadržajima pod nazivom Nedjelja zdravog života”,  rekao je Vujanović i podsjetio da JU Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” u sedam objekata, od kojih su četiri u gradu i tri u seoskim mjesnim zajednicama, imaju 800 mališana.



(Semberija info)