SAUČEŠĆE GRADONAČELNIKA BIJELjINE POVODOM TRAGIČNOG UBISTVA BIJELjINSKOG INSPEKTORA: :: Semberija INFO ::

 

SAUČEŠĆE GRADONAČELNIKA BIJELjINE POVODOM TRAGIČNOG UBISTVA BIJELjINSKOG INSPEKTORA:




Jutros me je potresla vijest o smrti i ubistvu bijeljinskog inspektora, i kao čovjeka i kao gradonačelnika! Izjavljujem svoje  najiskrenije saučešće porodici ubijenog bijeljinskog inspektora Nenada Markovića. 

Počinioci zločina moraju biti najstrože kažnjeni, jer nasilje i zločin se ne mogu ni sa čim opravdati, a ponajmanje kriti ili podsticati! 

Da smo zemlja koja je davno ogrezla u kriminalu i korupciji jasno je već odavno, da je rad naših inspektora, sudija i tužilaca u velikoj mjeri onemogućen, da im se prijeti i da mnogi strahuju za svoje živote i živote porodica je javna tajna! Svako ko pokuša da stane na put kriminalu i korupciji dobija prijeteće poruke upozorenja i vremenom postaje potencijalna žrtva, te ne čude brojne sporne sudske odluke, te ne čudi zatvaranje očiju pred zločinom, te ne čudi apatija i utjeran strah u kosti narodu! 

Kao neko ko svakodnevno dobija prijeteće poruke koje uredno čuvam, ko je i sam nekoliko puta napadnut i fizički i verbalno, kao neko kome je meta na čelu iscrtana još po stupanju na dužnost, odlično razumijem prilike i saosjećam se sa svakim ko časno i pošteno radi svoje posao i pomaže u borbi protiv kriminala i korupcije! Jedini lijek i jedini način pobjede je da ne ćutimo i da udruženi podižemo svoj glas, jer pojedinci ne mogu ništa, ali kao probuđena narodna masa možemo mnogo! 

Niko ne smije da nam iscrtava mete na čelu, ne želimo ćutati već želimo živjeti u zemlji gdje nam je garantovana bezbjednost, gdje niko nije gospodar naših života sem nas samih i Gospoda, gdje svako radi svoj posao odgovorno i savjesno i niko ga u tome ne spriječava! 

Nemamo više vremena da se krijemo, nemamo luksuz da ćutimo, dugujemo to jedni drugima i dugujemo našoj djeci koja ne zaslužuju da odrastaju u ovakvoj zemlji! 



Gradska uprava Grada Bijeljina
Trg Kralja Petra I Karađorđevića br.1