Dječija nedjelja obilježena u OŠ "Dvorovi" :: Semberija INFO ::

 

Dječija nedjelja obilježena u OŠ "Dvorovi"


Tokom ove sedmice u JU OŠ "Dvorovi" obilježava se Dječija nedjelja pod sloganom "Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujemo". Kroz različite realizovane aktivnosti promovisana su prava djeteta ukazano im je na vrijednosti koje treba da poštuju i prenose u međusobnim odnosima. U obilježavanju ove značajne sedmice za đake uzeli su učešće svi nastavnici, odjeljenske starješine, đaci i stručna služba iz ove škole.

Organizovana je priredba, igre bez granica u parku u Dvorovima, gledanje crtanih filmova, druženje sa drugarima. U saradnj sa Dnevnim centrom za djecu sa smetnjama u razvoju koji radi u sklopu Centralna za socijalni rad organizovana je radionica, gdje su učestvovali đaci iz OŠ "Dvorovi" sa odjeljenskim starješinama i djeca sa posebnim potrebama. Pored ovih aktivnosti u učionicama i hodnicima mogli smo da vidimo likovne radove, panoe na temu čuvanja drugarstva i njegovanja međusobne ljubavi. Jasno se vidi da su iz ove ustanove dali svoj doprinos obilježavanju Dječike nedjelhe ističući da je svakom djetetu potrebna ljubav, zagrljaj, poljupci, osmjesi najmilijih, tople riječi utjehe i ohrabrenje, da im je malo potrebno da budu srećni i zadovoljni.

"Škola djetetu treba da bude druga kuća, gdje se ne usvaja samo znanje iz različitih predmeta, nego uče važne životne lekcije o drugarstvu, poštovanju drugog, solidarnosti, disciplini i autoritetu. Dijete ima slobodu da izrazi svoje mišljenje, stavove i osjećanja, ali pri tom ne smije vrijeđati i ugrožavati druge. Treba ih podsećati da pored obaveza postoji i odgovornost za ono sto radimo istakao je direktor škole Čedo Janković ".