Tužilaštvo otkrilo detalje istrage ubistva Nenada Markovića: Inspektor bio na dužnosti kada je ubijen :: Semberija INFO ::

 

Tužilaštvo otkrilo detalje istrage ubistva Nenada Markovića: Inspektor bio na dužnosti kada je ubijen


Policijski inspektor Nenad Marković (38) iz Bijeljine u vrijeme kada je ubijen ispred ugostiteljskog objekta "Džil" bio je na dužnosti.

Ovo je na konferenciji za novinare rekla okružni javni tužilac bijeljinskog tužilaštva Sabina Husejnagić, član istražnog tima koji istražuje ovo ubistvo.

Zbog ovog ubistva uhapšen je Nikola Kokanović (21) iz Brčkog, inače sin člana Socijalističke partije i narodnog poslanika Zorana Kokanović. Osim njega lisice na ruke stavljene su i D. S. B. S. i D. Š.  koje sumnjiče  za pomaganje u teškom ubistvu.

Tužilac Husejnagić je podsjetila da je do pucnjave u kojoj je ubijen inspektror došlo u noći između 1. i 2. oktobra te da su odmah preduzete sve radnje u cilju pronalaska počinilac.

- Ubijeni inspketor je  u vrijeme kada je došao u ugostiteljski objekat obavljao svoje redovne poslove i zadatke i vratio se sa uviđaja. To sve ima evidentirano u Knjizi dežurstva kod dežurnog tužioca, a u  to vrijeme to je bila moja koleginica, tužilac Jasmina Mrakanović- rekla je Husejnagićeva.

 Dodala je da su, nakon ubistva, izvršeni pretresi na tri lokacije u Bijeljini.

- Pretresena su dva vozila, uključujući i ono koje se nalazilo ispred ugostiteljskog objekta "Džil" a kojim su li osumnjičeni došli na lice mjesta- rekla  je Husejnagićeva, te dodala da drugo vozilo takođe pripada jednom od osumnjičenih.

Istakla je da su pronađeni  svi predmeti koji se dovode u vezu sa osnovama sumnje da je izvršeno teško ubistvo su pronađeni.

- Uviđaj je rađen na tri lokacije na području Bijeljine, a došli smo do predmeta za koji sumnjamo da je korišten u izvršenju krivičnog djelo, kao u odnosu na sve drugi predmeti koji se dovode u vezu sa osumnjičenima i krivičnim djelom-rekla je Husejnagićeva te naglasila da u cilju zaštite istrage ne može da precizira o kojim predmetima je riječ.

Pojasnila je da je u okviru istrage  izvršen pretres stanova sa dvije lokacije na području Brčko distrikta,a  obavljena je i obdukcija ubijenog inspektora.

- Pored toga, tužilaštvo saslušava sve svjedoke i sve osobe koje imaju posredna ili neposredna saznanja u vezi sa onim što se dogodilo- kazala je Husejnagićeva u obraćanju predstavnika bijeljinskog tužilaštva.

 Navela je da pretpostavlja da će Tužilaštvo donijeti odluku o tome da se predloži pritvor osumnjičenima, a koje tužilac još nije ispitao.

Odluka o tome, dodala je, biće donesena u popodnevnim satima.

Apelovala je na medije da pravilno izvještavaju o onome što tužilaštvo u saradnji sa Policijskom upravom Bijeljina i MUP-om Srpske postupa u predmetu i da se ne piše da se preduzimaju neke prosnjecne radnje koje nisu izvodive u ovom momentu.

- Nikakva rekonstrukcija događaja nije se izvodila i to bi u ovom momentu bila preuranjena radnja-rekla je Husejnagićeva.

Istakla je da tužilaštvo u ovom momentu ne može reći više informacija jer istraga još nije okončana.
Osumnjičeni Nikola Kokanović je kako se nezvanično saznaje tokom ispitivanja se branio da je bio pijan i drogiran te da se ničega nesjeća.

On je odranije poznat po sukobu sa zakonom i osuđivan je. Mlađi Kokanović je u decembru lani u brčanskom Osnovnom sudu osuđen  na dvije godine i dva mjeseca zatvora za podstrekavanje drugih osoba na paljevinu automobila i bacanju bombe. Osuđen je zbog o paljevine automobila "kia sportidž" vlasništvo zastupnika u Skupštini Brčko distrikta Uroša Vojnovića i bacanju bombe na kafić "Dos Manos". Radi se o nepravosnažnoj presudi.

Prema optužnici na osnovu koje osuđen, Kokanović je  podstrekao Nedeljka Trifkovića da, za novac, podmetne požar na automobilu Vojnovića što je on i pristao pa je benzinom polio automobil i zapalio. Nikola Kokanović je bio optužen i za podstrekavanje na izazivanje opšte opasnosti izazivanjem požara na automobilu Milenka Perendije, koji je putem maloljetnog N.M., ali to nije dokazano.

(Glas Srpske)