PREDSTAVNICI EVANGELISTIČKE CRKVE IZ GROSBERNA URUČILI HUMANITARNU POMOĆ CENTRU ZA SOCIJALNI RAD :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVNICI EVANGELISTIČKE CRKVE IZ GROSBERNA URUČILI HUMANITARNU POMOĆ CENTRU ZA SOCIJALNI RAD


Predstavnici Evangelističke crkve iz Grosberna uručil su danas  506 paketa pomoći Centru za socijalni rad Bijeljina.



Milorad Sofrenić, direktor bijeljinskog Centra za socijalni rad, istakao je da saradnja između Centra za socijalni rad Bijeljina i Evangelističke crkve iz Grosberna (Njemačka) traje već 20 godina i naveo da će uručena pomoć narednih dana, biti podijeljena korisnicima Centra za socijalni rad, udruženju Otaharin i udruženju Lara iz Bijeljine.



-U paketima se uglavnom nalazi garderoba i određene kućne potrepštine neophodne socijalno ugroženim porodicama. U principu se povećava broj socijalnih kategorija, ali su isto tako i određena zakonska prava fleksibilnija, odnosno, omogućava se sve većem broju stanovnika da ostvaruju prava i nadležnosti koje Centar za socijalni rad daje. Povećavaju se i iznosi tih davanja“,naglasio je ovom prilikom Sofrenić.
Kristijan Majnc, predstavnik Evangelističke crkve iz Grosberna (Njemačka),  kaže da pripadnici Evangelističke zajednice, tokom cijele godine rade na prikupljanju finansija i sortiranju garderobe kako bi pomogli socijalno ugroženim porodicama u BiH.




-Pripadnici naše zajednice kroz razne akcije prikupljaju novac kako bi mogli da finansiraju transport i dolazak ovde i kako bi mogli da daju određenim institucijama neki vid novčane pomoći. Ove godine je  spakovano 506 vreća za korisnike . Paketi će biti raspodjeljeni u Dnevni centar „Nada“ koje se bavi i radi sa ljudima sa poteškoćama u razvoju, udruženju Otaharin i Centru za socijalni rad. Jedan vid pomoći biće upućen i u Živinice udruženju „Vrati mi osmjeh“ i romskom udruženju u Živinicama“, rekao je Majnc te dodao da je ove godine prikupljeno i 11.400€ novčane pomoći.
Semberija info