Protiv trgovine ljudima u migracionim tokovima :: Semberija INFO ::

 

Protiv trgovine ljudima u migracionim tokovima


FOTO: Ilustracija
Kako je najavljeno, danas će biti organizovana stručna rasprava ,,Aktuelno stanje u oblasti migracija i rizici od trgovine ljudima u migracionim tokovima”, koju Fondacija ,,Lara” organizuje u hotelu ,,Drina” u Bijeljini, sa početkom u 11 časova.
 
Cilj ovog javnog događaja je da okupi predstavnike relevantnih institucija, nevladinih organizacija i drugih aktera sa područja gradova Bijeljina i Zvornik i opštine Bratunac koji će, kroz facilitiranu diskusiju, razgovarati o aktuelnim migracionim tokovima u ovim područjima, rizicima od krijumčarenja i trgovine ljudima među migrantima te izazovima sa kojima se susreću u radu na ovoj problematici.
 
Stručna rasprava je dio kampanje ,,Podizanje svijesti javnosti o trgovini ljudima u migracionim tokovima” koju Fondacija ,,Lara” realizuje u saradnji sa Odsjekom za borbu protiv trgovine ljudima Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine u povodu obilježavanja 18. oktobra – Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima’’, preciziraju iz  Fondacije ,,Lara”.