Sportski rekviziti za mališane :: Semberija INFO ::

 

Sportski rekviziti za mališane


Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević i direktor Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” Slaviša Vujanović, u okviru “Nedjelje zdravog života”, posjetili su danas objekat “Neven” u Patkovači i tom prilikom Aleksandar Đurđević uručio je djeci sportske rekvizite.

“Ovo je jedan u nizu aktivnosti kojima Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” obilježava “Nedjelju zdravog života”, a danas su na redu sportske aktivnosti, sa sloganom “U zdravom tijelu zdrav duh”. Prije nešto više od pola godine otvorili smo i ovaj objekat, kapaciteta oko pedesetoro djece, uz zahvalnost na donaciji Željke Cvijanović, koja je u to vrijeme obavljala funkciju preedsjednika Reepublike Srpske. Zahvaljujući toj donaciji, ovaj objekat je adaptiran i stavljen u funkciju. Ovaj vrtić sada dobro radi i ima sve neophodne uslove za normalno funkcionisanje. U okviru “Nedjelje zdravog života” cilj je da i najmlađi shvate važnost bavljenja fizičkom aktivnošću i sportom. Poklonili smo im neke sportske rekvizite, kao mali znak pažnje i oni će ih iskoristiti za igru u ovom vrtiću”, istakao je Đurđević.

Govoreći o opredjeljenju Skupštine grada da predškolsko vaspitanje bude dostupno djeci i da cijene smještaja budu što prihvatljivije, predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević izjavio je da su već odobrene subvencije roditeljima djece koja borave u privatnim vrtićima.



“Nastavićemo sa poboljšanjem uslova u ovoj oblasti. Nedavno smo otvorili nove kapacitete za smještaj djece u objektu “Đurđevak”. Za nove kapacitete neophodno je obezbijediti sredstva, infrastrukturu i didaktičku opremu. Spremni smo da pomognemo u tom pogledu, jer grad sa više od stotinu hiljada stanovnika ima potrebu za širenjem kapaciteta za smještaj djece predškolskog uzrasta”, izjavio je Đurđević.

Slaviša Vujanović, direktor Dječijeg vrtića “ Čika Jova Zmaj” kaže da se u “Nedjelji zdravog života” najviše insistira na razvijanju zdravih navika kod djece.

“Zdrava ishrana, fizičko kretanje, bavljenje sportom, odnos prema ličnoj higijeni, sve su to pretpostavke zdravog života. U svim objektima smo realizovali ove aktivnosti, kako bismo doprinijeli tome da nam se djeca razvijaju u zdrave ličnosti. Zahvalio bih predsjedniku Skupštine grada Aleksandru Đurđeviću na današnjoj posjeti. Objekat “Neven” funkcioniše u punom kapacitetu, a mi osim Patkovače imamo ovakve objekte i u Dvorovima i Novom naselju Janja. Postoje indicije da otvorimo u narednim godinama još ovakvih objekata u seoskim i prigradskim naseljima. Cilj je da vrtić bude dostupan svakom djetetu i da predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem bude obuhvaćeno što više djece”, kaže Vujanović, ističući da se na listi čekanja u Dječijem vrtiću “Čika Jova Zmaj” još uvijek nalazi 165 - ro djece. U Dječijem vrtiću “Čika Jova Zmaj” trenutno boravi osamsto mališana.

Semberija Info