Prodavnica zdrave hrane "Špajz“ ugostila je djecu iz dječijeg vrtića“ Čika Jova Zmaj“ :: Semberija INFO ::

 

Prodavnica zdrave hrane "Špajz“ ugostila je djecu iz dječijeg vrtića“ Čika Jova Zmaj“


Prodavnica zdrave hrane "Špajz“ podržala je kampanju da zdrava prehrana i zdrave navike započinju od malih nogu. Svjetska zdravstena organizacija upozorava da je sve više problema pretjerane kilaže kod djece i mladih. Glavni uzroci ovog nepovoljnog trenda su nezdrava prehrana i manjak sportskih aktivnosti.


 
Vrijeme vrtića i škole su doba kada se djeca intezivno razvijaju i važno je posvetiti pažnju njihovoj ishrani. Većina vrtića ali i škola u svijetu i u okruženju su povećala izdvajanja za zdravu prehranu svoje djece. Kroz priču sa našim najmlađim gostima smo napravili zaključak da je zdrava i pravilna prehrana vrlo važna za rast i razvoj djece, te ima velike koristi u održavanju i sprečavanju bolesti. U našem „Špajzu“ pored orašastog i kandiranog voća, možemo naći keksiće bez šećera, domaći med, integralna tjestenina i brašna, čoko dražeji, imunitet teglice, paste za zube na biljnoj bazi ili šta god zdravo poželite naš „Špajz“ ima. Naše Leptiriće smo počastili sa našim zdravim Špajz poklonima.


 
Nadamo se da će naši Leptirići postati pravi mali ambasadori pravilne ishrane i prenositi navike i iskustva iz vrtića u roditeljski domu i širu zajednicu.