ODRŽANA POKAZNA VJEŽBA POVODOM SVJETSKOG DANA REANIMACIJE :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANA POKAZNA VJEŽBA POVODOM SVJETSKOG DANA REANIMACIJE


FOTO: SemberijaInfo
Povodom Svjetskog dana reanimacije, na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića, članovi Službe hitne medicinske pomoći  Doma zdravlja Bijeljina,održali su danas pokazne vježbe reanimacije,prilikom koje su pokazali pripremljenost i osposobljenost svojih timova.

Sa osnovama reanimacionog protokola, pored građana, danas su se mogli upoznati i učenici Medicinske škole, koji su pažljivo slušali iskustva i savjete svojih budućih kolega.



-Danas smo ovdje da bismo prolaznicima, a i prisutnim učenicima srednje Medicinske škole pokazali osnovnu reanimaciju koju bi trebao da zna svaki građanin i koju može na zatečenom mjestu, gdje se nalazi, da pruži kao osnovnu pomoć koja je i najbitnija. Ako savladate najprostiju masažu grudnog koša, možete svakodnevno da spasite nekome život. Kao pripadnici Službe hitne pomoći, reanimaciju češće radimo na terenu nego u prostorijama Službe i sigurno smo svakodnevno u situaciji da na taj način nekome spasimo život i to najčešće kao posljedicu srčanih problema “, rekao je doktor Slobodan Stanišić, specijalista urgentne medicine.

Nenad Sandić u Službi hitne medicinske pomoći, kao tehničar radi od  2017.godine. Kaže da, iako je veoma težak i stresan, svoj posao ne bi mijenjao ni za jednu drugu službu.



-Svaki dan imamo raznih terena i mnogo toga vidimo. Za sada se sa svim tim stresovima nosim relativno dobro. Za ovaj posao treba imati, kako kažu, „želudac“. U situaciji sam da barem jednom dnevno spasem jedan ljudski život, što je  za mene ogromna satisfakcija. To mi ispunjava život i volim ovaj posao” ,naglasio je Sandić.

(Semberija info)