Sprečavanje nasilja nad ženama :: Semberija INFO ::

 

Sprečavanje nasilja nad ženama


Danas Fondacija ,,Lara’’ organizuje „Prezentaciju modela podrške žrtvama seksualnog nasilja u kriznim centrima i zajednici“. Prezentacija će biti u Etno - selu „Stanišići“, hotel „Pirg“.
 
Prezentacija se organizuje u okviru projekta „Unapređenje specijalizovanih usluga podrške žrtvama seksualnog nasilja u BiH“, koji provodi Fondacija „Lara“ iz Bijeljine u konzorcijskom partnerstvu sa Fondacijom lokalne demokratije iz Sarajeva, UG „Budućnost“ iz Modriče, UG „Vive žene“ iz Tuzle, Fondacijom „Udružene žene“ iz Banjaluke, Udruženjem „Žena BiH“ iz Mostara i Udruženjem „Žene sa Une“ iz Bihaća, a uz podršku ureda United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women (,,UN WOMEN“).
 
Projekat za cilj ima otvaranje dijaloga i definisanje modela i načina organizovanja specijalizovanih usluga podrške za žrtve seksualnog nasilja, što je dio obaveza Bosne i Hercegovine u obezbjeđenju provođenja Konvencije Savjeta Evrope o sprečavanju i suzbijanju nasilja prema ženama i nasilja u porodici (Istanbulska konvencija) i realna društvena potreba usljed povećanja seksualnog nasilja i ozbiljnih trauma koje ono ostavlja na preživjele.