STOP NASILjU NAD ŽENAMA, NI JEDNA ŽENA VIŠE! :: Semberija INFO ::

 

STOP NASILjU NAD ŽENAMA, NI JEDNA ŽENA VIŠE!


Aktiv žena Pokreta za Bijeljinu i Socijalističke partije Srpske, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama organizovali su akciju “Stop nasilju nad ženama, ni jedna žena više”.
 
Jelena Ristanović Mitrović – predsjednica Aktiva žena Pokreta za Bijeljinu izjvila je da današnji događaj i okupljanje ovdje u šetačkoj zoni ima za cilj da u 5 do 12 časova ukažemo na ovaj društveni problem, ali i podstaknemo žene, koje eventualno trpe nasilje, da to prijave, uz poruku da se u tome uvijek mogu osloniti na institucije.
 
Nasilje nad ženama predstavlja najčešći oblik kršenja ljudskih prava, a podsjećamo da je Generalna Skupština Ujedinjenih Nacija 1999. godine proglasila 25. Novembar za međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.
 
Nataša Jurković – predsjednica foruma žena Socijalističke partije Srpske - Bijeljina izjavila je da je jedan od pririteta i ciljeva Socijalističke partije Srpske i koalicionog partnera Pokreta za Bijeljinu briga o svojim sugrađankama.
 
Zato danas pokretajući ovu akciju, kojom obilježavamo ovaj značajan datum, imamo za cilj podići svijest o tome kroz podjelu promotivnog materijala sa detaljima uputstva ponašanja u navedenoj situaciji ali isto tako i sibilično puštajući balone tačno 5 do 12 časova.
 
Takođe, isto tako ukazujemo i na važnost podrške ugroženim ženama , kako relevantnih institucija, tako i pojedinaca.