Vlada Srbije: Priznanje za Bijeljinu - još jedno učešće na Krosu RTS-a :: Semberija INFO ::

 

Vlada Srbije: Priznanje za Bijeljinu - još jedno učešće na Krosu RTS-a


U Vladi Republike Srbije danas je održan radno-svečani sastanak s ciljem rekapitulacije prethodnog i najave KROSA RTS-a za 2024. godinu. Osim ministra prosvjete u Vladi Republike Srbije, Slavice Đukić Dejanović, njenih saradnika iz Vlade i  predstavnika organizatora KROSA, sastanku su prisustvovali gradonačelnici nekoliko srpskih gradova koji po trdiciji imaju učešće u KROSU. U ime gradonačelnika Bijeljine sastanku je prisustvovao savjetnik Radiša Petrović, kojem je tom prilikom uručeno priznanje za Gradsku upravu, kao jednoj od najzaslužnijih institucija za uspješnu realizaciju prošlogodišnjeg KROSA, koji je imao jednu specifičnost - prvi put nije ostao u granicama Srbije. Komentarišući priznanje koje je danas dodijeljeno Gradaskoj upravi, savjetnik Petrović je rekao da je Bijeljina dobila zvaničnu potvrdu da je jedini grad iz Republike Srpske koji je podržao organizaciju KROSA RTS-a.



- Prošle godine je Grad Bijeljina sa zadovoljstvom prihvatio poziv da bude dio organizacije ovog tradicionalnog događaja. Dakle, bili smo prvi grad u koji je stigao KROS prešavši granicu na Drini, a rezultat  svega toga je šestodnevni sportsko-kulturno-obrazovni događaj u maju mjesecu ove godine - rekao je Petrović prisjetivši se najupečatljivijeg događaja - štafetne trke od Bogatića do Bijeljine.

- Mlade atletske nade koje su učestvovale u trci su  tada prešle granicu bez zaustavljanja i time pokazale da Drina nije granica, već tačka spajanja Srba sa obe svoje strane - kazao je Petrović. On je najavio da će Bijeljina uzeti učešće i u KROSU 2024. godine i naglasio da je „zlatno priznanje“ koje je danas uručeno Bijeljini kruna angažovanja na 33. Krosu i potvrda da smo kao grad organizator svoj dio posla odradili u skladu sa očekivanjima. Savjetnik Petrović je istakao značaj ovog sportskog događaja, jer smo, kao druga najveća jedinica lokalne samouprave u Srpskoj, time potvrdili da i dalje ostajemo opredijeljeni za ulaganja u sport, omladinu, kulturu.

Osnivač i direktor KROSA RTS-a, Stevan Kovačević, rekao je da je na prošlogodišnjem sastanku u Vladi Srbije gradonačelnik Petrović sa velikim zadovoljstom prihvatio prijedlog da KROS RTS-a dođe u Bijeljinu, a da je inicijativa potekla od rukovodstva Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, tj. dekana Dalibora Stevića. Kovačević je naglasio značaj uloge gradonačelnika Petrovića procesu relizacije KROSA RTS-a u Bijeljini.

 - Zahvaljujući timu Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem od ideje do realizacije smo došli veoma brzo - rekao je  direktor KROSA i izrazio nadu da će i naredne godine KROS dati svoj pozitivan doprinos afirmaciji Bijeljine  -  grada koji je poslije 2000. godine postao izuzetno upečatljiv na regionalnoj karti i koji sada predstavlja jedan od stubova Srpske i cjelokupnog srpskog naroda.