UDRUŽENjE UROLOGA SRBIJE: NAUČNI SKUP UROLOGA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE UROLOGA SRBIJE: NAUČNI SKUP UROLOGA U BIJELjINI


Trodnevni naučni skup urologa Srbije počeo je večeras u Bijeljini, a uz podršku Grada Bijeljina. Savjetnik gradonačelnika Radiša Petrović izrazio je zadovoljstvo da su organizatori, Udruženje urologa Srbije, izabrali Bijeljinu za održavanje naučnog skupa.



-Gradska uprava će i u narednom periodu biti iskreni partner i podrška svim naučnim skupovima”, rekao je Petrović. Urolog iz KBC Srbija dr Uroš Babić rekao je da je  ovo prvi kongres iz ove oblasti na prostoru Republike Srpske, FBiH i okolnih zemalja.

-Ovo je prilika da razmijenimo stručna iskustva, a urgentna stanja su jedna od najvažnijih tema u kliničkoj praksi u hirurgiji i urologiji i shodno tome vrlo je važno da se apostrofiraju i obrade na ovakvim skupovima”, rekao je dr Babić. Predsjednik Udruženja urologa Srbije dr Ivan Vuković, jedan od organizatora naučnog skupa, izjavio je da je ovo prvi put da se priča o urgentnim stanjima u urologiji i da je cijeli kongres posvećen upravo ovoj važnoj tematici, jer svi koji dežuraju znaju o čemu se tu radi.



-Znamo da treba da reagujemo hitno, mirne glave i mirnih ruku i da pomognemo pacijentima”, rekao je dr Vuković. Na ovom naučnom skupu učestvuju urolozi iz Srbije, Republike Srpske, FBiH, Makedonije i Crne Gore, njih oko 150 učesnika, a kako je rekao dr Vuković, “nadaju se da će ovo postati tradicionalno mjesto okupljanja urologa”.