POTREBNA SANACIJA KORITA JANjE: HOĆE LI SE NADLEŽNI ODAZVATI? :: Semberija INFO ::

 

POTREBNA SANACIJA KORITA JANjE: HOĆE LI SE NADLEŽNI ODAZVATI?



Poslije poplave 2014. godine korito rijeke Janje je prošireno na način da zaštiti stanovnike Janje i okolnih mjesta od svake sljedeće poplave. Međutim, posljednjeg dana maja ove godine desile su se velike padavine usljed čega je visok vodostaj rijeke Janje oštetio jedan dio zaštitnog zida u centru naselja. Predstavnici savjeta MZ Janja izašli su na teren, konstatovali stanje i o istom obavijestili nadležno odjeljenje Gradske uprave Grada Bijeljina.



Stanovnici Janje negoduju jer je stanje nastalo 31. maja ostalo nepromjenjeno sve do danas. Usljed izostanka sanacije korita voda postepeno ruši sve veći dio zaštitnog zida prijeteći da potkopa ulicu koja vodi do stadiona FK ''Podrinje“. U pravcu rješavanja ovog problema, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Mustafa Gradaščević na posljednjoj sjednici gradskog parlamenta ponovo je  postavio pitanje nadležnima u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi Grada Bijeljina.



- Kada je planirana relizacija Odluke koju je Skupština Grada usvojila 2022. godine, a kojom je predviđeno da se u periodu od tri godine, počevši od 2022. godine, uradi čišćenje i uklanjanje riječnog nanosa i mulja iz korita rijeke Janje, te zašto to nije urađeno u ovoj godini, a kako je pomenutom Odlukom planirano? Isto tako, zašto i kada će nadležno odjeljenje u Gradskoj upravi izvršiti sanaciju urušenog dijela betonsko-kamene obale korita rijeke Janje i potkopanog dijela kolovoza u ulici Šaramapov“, stoji u odborničkom pitanju Mustafe Gradaščevića.