ODBORNICI DEMOS-a PROTIV NOVOG NAMETA GRAĐANIMA BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

ODBORNICI DEMOS-a PROTIV NOVOG NAMETA GRAĐANIMA BIJELjINE


Odbornici DEMOS-a su na današnjoj tematskoj sjednici Skupštine grada Bijeljina jedini bili uzdržani po pitanju povećanja cijena odvoza komunalnog otpada u iznosu od 19,26%. 
 
-Smatramo da štrajk radnika a.d. ,,Komunalac" nije rješenje za prevazilaženje problema i da je Uprava a.d. ,,Komunalac" bila u obavezi da sa gradonačelnikom, koji je predstavnik državnog kapitala, pronađe adekvatno rješenje za loše poslovanje akcionarskog društva, što je i dovelo do štrajka zaposlenih u ovom društvu. Gubitak a.d. ,,Komunalac" u prethodne dvije godine je oko milion konvertibilnih maraka, a da pritom gradonačelnik nije reagovao na ovakav loš način poslovanja, niti primijenio zakonske metode koje je najavljivao, a to je smjena rukovodstva ili izrada programa mjera za stabilizaciju poslovanja društva’’, ističu odbornici DEMOS-a.
 
Klub odbornika Demos-a je predložio izradu nove odluke kojom bi se povećali prihodi akcionarskog društva, ali ne na način uvođenja novih nameta građanima, nego preko mjera za povećanje prihoda iz redovnih aktivnosti koje bi trajno i sveobuhvatno riješile probleme u vezi sa poslovanjem ovog komunalnog preduzeća. Takođe smo stava da podržavamo povećanje plata radnicima a.d. ,,Komunalac" koji se bave primarnom djelatnošću, a to je prikupljanje i odvoženje komunalnog otapada i protiv smo novog zapošljavanja radnika u administraciju akcionarskog društva. Današnje povećanje cijena odvoza komunalnog otpada je samo trenutno ,,gašenje požara" finansijske prirode, a sigurni smo da će rukovodstvo a.d. ,,Komunalac" već u januaru 2024. godine ići sa prijedlogom nove odluke o novom povećanju cijena odvoza komunalnog otpada, što će biti novi namet na budžete naših sugrađana kojima se protivimo u potpunosti. 
 

-Klub odbornika DEMOS-a će u svakom slučaju biti protiv najavljenih neopravdanih povećanja koji će biti novi udar na lične budžete građana Semberije i Bijeljine’’, izjavio je Zoran Pribišić, šef Kluba odbornika DEMOS-a.