BANjA DVOROVI: VJERUJEMO U RAZVOJ I USPJEH OVE USTANOVE :: Semberija INFO ::

 

BANjA DVOROVI: VJERUJEMO U RAZVOJ I USPJEH OVE USTANOVE


Zaposleni u “Banji Dvorovi” već tradicionalno obilježavaju slavu ustanove Sveti Stefan, a ovogodišnji kum slave Aleksandar Ostojić iz Dvorova, inače vaspitač u Domu učenika i član Savjeta MZ Dvorovi, izrazio je zadovoljstvo što je kum ustanovi u kojoj je radila njegova pokojna majka.



-Čast mi je kumovati ustanovi koja simbolizuje Dvorove, a iskreno se nadam da slijede bolji dani za “Banju Dvorovi”, što bi značilo napredak ne samo Dvorova nego cijele lokalne zajednice i šire”, rekao je Ostojić. Direktor “Banje Dvorovi” Milorad Zekić je istakao da tradicionalno, slavski kolač lome sa sveštenstvom SPC Dvorovi, a najbrojni “gosti”na slavi su zaposleni i prijatelji ove ustanove. Uprkos nedostatku finansijskih sredstava koja su potrebna za razvoj ovog banjsko-turističkog kompleksa, uspijevaju da posluju pozitivno, isplaćuju lične dohotke i ulažu u medicinsku opremu, ali i saniraju i rekonstruišu sve ono što je neophodno kako bi korisnicima Banje, pružili što bolju uslugu.



-Od 2018. godine poslujemo pozitivno, uspjeli smo da uradimo značajan posao, a to je postavljanje novog krova na Hotelu “Sveti Stefan” i restoranu, što je investicija preko 160. 000 KM. Nadam se da će nam Grad Bijeljina doznačiti sredstva koja su trebala iznositi 200. 000 KM, ali smo za 2023. godinu dobili samo 100. 000 KM. To bi nam mnogo značilo, jer mnogo toga je potrebno raditi ne samo na sanaciji objekata, nego i na kupovini još medicinske opreme za  kvalitetniju fizikalnu rehabilitaciju korisnika usluga. Moram naglasiti da je kvalitet medicinskih usluga ove ustanove prepoznatljiv, a to potvrđuje podatak da smo ove godine imali značajan broj pacijenata koji su boravili na rehabilitaciji preko Fonda zdravstvenog osiguranja, Ministarstva za boračko-invalidsku zaštitu, vratio nam se i značajan broj pacijenata iz Distrikta Brčko, RiTE Ugljevik i značajan broj na komercijalnoj osnovi. To smo postigli kvalitetom pružanja usluga, jer smo u prethodnom periodu ulagali i u novu medicinsku opremu, koje uvijek treba, ali nam je problem nedostatak smještajnih kapaciteta”, rekao je Zekić i naglasio da očekuje da će se i to riješiti i da će broj od preko 16. 000 noćenja u protekle dvije godine, ponukati nadležne da se ozbiljno posvete napretku ove ustanove.



-Svi se zajedničkim snagama moramo potruditi da ovaj, kako svi često kažu, “biser Semberije”, unaprijedimo i revitalizujemo, a ako i postoje animoziteti, to treba da stoji po strani kad je ova ustanova u pitanju”, rekao je Zekić. On je naglasio da se sve ovo odnosi i na unaprijeđenje turističkog dijela ovog kompleksa, a to je uređenje bazena koji su u ljetnoj sezoni mjesto za brojne posjetioce iz regiona. Kako je istakao, vodi se računa i o kadrovima, tako da već imaju još jednog doktora fizijatra koji je završio specijalizaciju, a u toku je konkurs za još jednog specijalizanta.



-Trudićemo se uvijek imamo kvalitetan kadar, potrebnu medicinsku opremu, a planiramo i nabavku hiperbarične komore, te sve ostalo što je potrebno za pružanje što kvalitetnije usluge”, rekao je Zekić i izrazio nadu da će se svi nadležni ozbiljno posvetiti daljoj revitalizaciji ove ustanove.

-Ukoliko bi se počelo rješavati i dugo očekivano proširenje Hotela, to bi dovelo i do značajnog povećanja broja zaposlenih, što bi bilo na dobrobit cijele lokalne zajednice”, rekao je Zekić.
 
(Semberija info)