BOLNICA BIJELjINA: PET BEBA ROĐENIH 9. JANUARA DOBILE ZLATNIKE :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA BIJELjINA: PET BEBA ROĐENIH 9. JANUARA DOBILE ZLATNIKE


Autor: Semberija info / O. Stjepanović

Pet zlatnika za bebe rođene u Bolnici u Bijeljini na Dan Republike 9. januara, darivao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a zlatnike je po ovlaštenju predsjednika, uručio direktor Bolnice profesor dr Zlatko Maksimović.



- Uručio sam pet dukata po ovlaštenju predsjednika Milorada Dodika i u lično ime mu se zahvaljujem, jer je i ovo jedan od načina za poboljšanje pronatalitetne politike. Inače, u bijeljinskoj Bolnici je za prvih 10 dana januara rođeno 28 beba, što je dobar znak, a mi se nadamo da će ih biti sve u svim porodilištima Republike Srpske”, rekao je Maksimović.

Majka, Ivana Petrović, rodila je treće dijete, zahvalila se na zlatniku predsjedniku Miloradu Dodiku i direktoru Maksimoviću koji joj je uručio poklon.
-Dobila sam treće dijete na Dan Republike, te je moja sreća još veća”, rekla je Petrovićeva.





Majka Neda Gavrić, rodila je djevojčicu Nikolinu koja je rođena mjesec dana ranije od termina.
-Beba je sama izbarala datum rođenja, a 9. januar je i moj rođendan. Sad imam tri rođendana 9. januara, Nikolinin, moj i Dan Republike”, rekla je Gavrićeva uz zahvalnost na poklonu koji će joj, kako je rekla, “biti lijepa uspomena za cijeli život”. Inače, Gavrićeva ima još jednu dvoipogodišnju  djevojčicu.

Podsjećamo da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom obilježavanja Dana Republike, darivao zlatnikom 25 beba rođenih 9. januara i čestitao ponosnim roditeljima koji su dobili nove članove porodice. 

-Raduje me da kao predsjednik Republike imam priliku da darujem sve bebe rođene na Dan Republike Srpske kako bi od rođenja naša djeca osjetila radost ovog velikog dana. Djeca su naše najveće bogatstvo, budućnost i simbol slobode", istakao je Dodik.

​Na inicijativu predsjednika Milorada Dodika, Republika Srpska je uvela praksu dodjele zlatnika bebama rođenim 9. Januara, podsjetili  iz kabineta predsjendika. U bolnicama širom Srpske 9. januara ove godine rođeno je 10 djevojčica i 15 dječaka.