Udruženje Impuls Bijeljina - Jubilarni broj nove serije časopisa Muzeji :: Semberija INFO ::

 

Udruženje Impuls Bijeljina - Jubilarni broj nove serije časopisa Muzeji


Muzejsko društvo Srbije uz finansijsku podršku Ministarstva Republike Srbije je publikovalo deseti, jubilarni broj nove serije časopisa Muzeji.

Ovaj broj i ovaj časopis je poseban za udruženje jer je zahvaljujući Tanji Lazić, kustosu Muzeja Semberije u njemu objavljen stručni rad pod nazivom Niti koje povezuju iz zajedničkih aktivnosti Udruženja žena s invaliditetom „Impuls” i Muzeja Semberije.

U radu se predstavljaju aktivnosti Udruženja „Impuls” i Muzeja Semberije iz Bijeljine na očuvanju i obnavljanju različitih vještina domaće radinosti koje su najvećim dijelom reprezent lokalne kulturne baštine. Fokus rada je na projektima čiji je cilj očuvanje kulturne baštine i realizacija ideje „živog nasleđa”, a koji omogućavaju i lično osnaživanje, veću vidljivost i značajnije javno angažovanje žena s invaliditetom.

Kroz višegodišnju saradnju Muzeja Semberije u Bijeljini i Udruženja „Impuls” naglašena je želja oba partnera za očuvanje autentičnosti lokalnog kulturnog nasleđa i njegovog daljeg prenošenja na generacije koje dolaze.

Detaljnije u časopisu na strani 127 na linku http://www.mdsrbija.org/dokumenta/MUZEJI(2023).pdf?lang=lat