BIJELjINA: PRIJEM ZA SPONZORE I PARTNERE EVROPSKE SEDMICE MOBILNOSTI :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: PRIJEM ZA SPONZORE I PARTNERE EVROPSKE SEDMICE MOBILNOSTI


Gradski Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina, do sada je šest puta organizovao Evropsku sedmicu mobilnosti, koja se svake godine održava u septembru. Šef Odsjeka za LERiEI Ankica Todorović istakla je da su sve aktivnosti provođene u saradnji sa 19 sponzora i 13 partnera.



-Prijem koji smo organizovali je prilika da se na skroman način zahvalimo svim partnerima i sponzorima koji su pokazali veliku društvenu odgovornost i uzeli učešće u organizaciji ESM 2023, jer bez njihove podrške ne bi bilo moguće realizovati aktivnosti na ovako kvalitetan način”, rekla je Todorovićeva i naglasila da ih raduje što svake godine imaju sve više sponzora koji ih podržavaju, ali i duplo više učesnika u odnosu na prethodne godine.  Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić, podsjetio je da su u skladu sa strateškim opredjeljenjem da do 2030. godine, Bijeljina postane Grad budućnosti, Gradska uprava i partneri, do sada pripremili i realizovali niz programa, projekata i aktivnosti kojima se stvaraju preduslovi za održivi privredni, društveni i ekološki razvoj.



-U svakodnevnom razgovoru sa građanima, čujemo pohvale za ovakve aktivnosti i želju da ih realizujemo još dugo godina. To je samo dokaz da naš grad ide u pravom smjeru”, rekao je Ostojić. Na prijemu je prezentovan promotivni video klip o svim aktivnostima ESM 2023 i uručene zahvalnice svim sponzorima i partnerima, a prošlogodišnje sedmodnevne aktivnosti su omogućile učešće 1.365 građana kroz anketiranje građana, podizanje svijesti o potrebi i značaju urbane mobilnosti, vožnja biciklima pod nazivom „20ka za zdravlje”, vožnja rolerima i trotinetima pod nazivom „ZaROLA)”, poligon bezbjednosti u saobraćaju za učenike i predškolce, fitnes na otvorenom za djecu i odrasle, igre na otvorenom za djecu sa i bez poteškoća u razvodu pod nazivom „Mogu i ja”, Radionicu za učenike osnovnih škola na temu bezbjednosti u saobraćaju, kao i otvaraje centra grada za prešake u večernjim satima i monitoring protoka saobraćaja.



(Semberija info)