Sve je spremno za Međunarodni HISPA kongres :: Semberija INFO ::

 

Sve je spremno za Međunarodni HISPA kongres


Sve je spremno za početak Trećeg međunarodnog kongresa HISPA „Zaštita srca i krvnih sudova - svjetski rezultati u regionalnom okruženju - uspjeh HISPA programa“ koji će biti održan od 15. do 17. marta u Bijeljini u organizaciji Udruženje Centara za hipertenziju i prevenciju infarkta i šloga – HISPA, JZU Bolnice „Sveti Vračevi“ Bijeljina i Svjetskog udruženja za vaskularno zdravlje - ISVH” zaključeno je nakon sastanka Organizacionog odbora Kongresa održanog u bijeljinskoj bolnici.

“Svoje učešće su potvrdili zdravstveni stručnjaci iz raznih zemalja SAD-a, Francuske, Izraeala, Portugalije, Grčke, Rumunije, Bugarske, kao i brojne kolege iz Hrvatske, Srbije, BiH i Republike Srpske”, najavljeno je sa sastanka Organizacionog odbora.

Fokus kongresa je prevencija kardiovaskularnih bolesti kroz različite multidisciplinarne programe.
Generalni pokrovitelj kongresa je Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srepske i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske i blagoslov srpskog patrijarha Porfirija.

Ceremonija svečanog otvaranja kongresa je u petak, 15. marta u 19 časova u Etno- selu Stanišići. Program otvaranja kongresa vodiće Kristina Iglendža i Srđan Ilić.

Prema najavi Organizacionog odbora, ove godine u organizaciju kongresa uključeni su Medicinski fakultet iz Banjaluke Univerziteta Banjaluka i Medicinski fakultet Foča Univerziteta Istočno Sarajevo, te partnerske organizacije iz Republike Srpske: Društvo doktora medicine, Udruženje kardiologa, Udruženje endokrinologa i dijabetologa, Udruženje neurologa, Udruženje doktora porodične medicine i Udrženje pulmologa. Tehnički organizator kongresa je Agencija ,,Happy Travel" iz Bijeljine.

Sve informacije o predstojećem kongresu možete pogledati na web stranici Bolnice "Sveti Vračevi": www.bolnicabijeljina.com ili direktno na sajtu kongresa hyspa.xyz

Direktan prenos svečanog otvaranja kongresa, kao i kongresnih predavanja biće omogućen putem youtube stranice Bolnice bijeljina   https://www.youtube.com/@jzusvetivracevibijeljina1007 (opcija live) i facebook: www.facebook.com/Bolnica.SvetiVracevi zahvaljujući produkciji ,,MC studio” iz Bijeljine.