Milinković: Usvajanje odluke o proširenim pravima iz oblasti socijalne zaštite, ključni iskorak za ostvarenje izuzetno važne mjere :: Semberija INFO ::

 

Milinković: Usvajanje odluke o proširenim pravima iz oblasti socijalne zaštite, ključni iskorak za ostvarenje izuzetno važne mjere


Udruženje žena sa invaliditetom „Impuls“, prije  devet mjeseci pokrenulo je kampanju „ZA pravo na personalnu asistenciju“, s ciljem da Grad Bijeljina bude treće lokalna samouprava koja će sugrađanima u stanju potrebe,omogućiti pravo na personalnu asistenciju. U  ovogodišnjem budžetu Grada, planirana su sredstva za ovu namjenu u iznosu od 20.000KM ali da bi se ona mogla koristiti u planiranu svrhu, potrebno je da Skupština grada Bijeljina usvoji Odluku o proširenim pravima iz oblasti socijalne zaštite.



Na danas održanoj pres konferenciji Izvršna direktorica Udruženja „Impuls“nTanja Milinković, prisutne novinare upoznala je sa rezultatima kampanje za uvođenje prava na personalnu asistenciju za osobe sa invaliditetom u Bijeljini i ujedno pozvala odbornike gradske Skupštine, da na narednoj sjednici usvoje Odluku o proširenim pravima iz oblasti socijalne zaštite.



-Očekujemo da će se ta odluka naći na dnevnom redu i da će biti usvojena na narednoj skupštinkoj sjednici. Molim odbornike, da kada je riječ o ovom pitanju personalne asistencije,ostave svoje političke različitosti i da budu jedinstveni ,dokažu empatiju i da na narednoj sjednici usvoje ovu odluku i podrže ovu incijativu. Mi kao Udruženje koje je vodilo ovu kampanju, nećemo stati i dalje ćemo nakon što zaživi ova usluga u našem gradu, pratiti kvalitet njenog sprovođenja i naravno uticati na to da ona bude što funkcinalnija“,rekla je Milinkovićeva i naglasila da je personalna asistencija osnovni preduslov da osobe sa invaliditetom žive kvalitetnije , te da pitanje personalne asisestincije nije samo stvar humanosti, nego  pokazetelj razvijenosti društvene zajednice.

(Semberija info)