Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

24 GODINE BEZ PRAVDE ZA MAUZERA


Danas se navršilo 24 godine od ubistva Ljubiše Savića Mauzera. Tim povodom, porodica Savić i Udruženje veterana „Garda Panteri“ iz Bijeljine organizovali su sjećanje na semberskog vođu, ratnika i političara. Poštovaoci lika i djela Ljubiše Savića okupili su se najprije kod spomenika ubijenom Mauzeru na lokalitetu nekadašnje željezničke stanice gdje su zapaljene svijeće i položene ruže.


 
-Naša porodica je cijeli ovaj mjesec u stanju pomješanih emocija. Sa jedne strane ponosni smo jer Semberija gaji sjećanje i poštovanje na Ljubišu Savića Mauzera dok istovremeno u ovom periodu stalno preživljavamo taj juni 2000. godine. Moj otac nije bio samo ratni komandant. Bio je i narodni vođa u izuzetno teškim vremenima. Danas  njegov primjer stoji kao putokaz svima nama, novoj generaciji patriota odraslih u Republici Srpskoj“, rekao je Bojan Savić, sin Ljubiše Savića Mauzera.


 
Nakon paljenja svijeća kod spomenika, poštovaoci lika i djela Ljubiše Savića Mauzera otišli su na groblje u Kovačićima gdje je služen parastos.


 
-Udruženje veterana „Garda Panteri“ nikada se neće pomiriti sa činjenicom da još nisu otkriveni nalogodavci ubistva Ljubiše Savića Mauzera. Kao Udruženje, mi ćemo se boriti za istinu i siguran sam da će se prije ili kasnije saznati ko je naložio ubistvo Ljubiše Savića Mauzera. On je bio istorijska ličnost, ratni komandant i sigurno najvažnija politička figura u Semberiji ikad“, izjavio je Petar Cvijetinović, predsjednik Udruženja veterana „Garda Panteri“ izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je sin Ljubiše Savića, Bojan u ovom vremenu preuzeo dušnost vođenja jedne od najjačih stranaka u Semberiji te poručio da će u članovima Udruženje veterana uvijek imati bezrezervnu podršku.
 
(Semberija info)