APEL VOZAČIMA: OPREZNO KROZ CENTAR JANjE :: Semberija INFO ::

 

APEL VOZAČIMA: OPREZNO KROZ CENTAR JANjE



Stanje putne infrastrukture na području Semberije nije na zadovoljavajućem nivou. Godinama unazad po ovom osnovu stižu pritužbe i apeli nezadovoljnih građana iz brojnih mjesnih zajednica, ali kvalitetno rješenje ovog pitanja još uvijek nije na vidiku.



Pored dotrajalosti površinskog sloja kolovoza veliki problem prave i neasfaltirane površine koje ostaju nakon intervencija operativnih timova AD „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina. Pored brojnih takvih mjesta koje se na području MZ Janja nalaze širom ulične mreže naseljenog mjesta jedna se već skoro mjesec dana nalazi u samom centru Janje, na magistralnom putu Bijeljina – Zvornik.



-Sad će mjesec dana kako su isjekli asfalt, postavili hidrant i rupu zasuli zemljom i kamenom. Obzirom da je ovaj put jako prometan, jer svi kamioni i autobusi iz Bijeljine prema jugu prolaze ovuda, zemlja se poprilično slegla i ovdje imamo veliku udarnu rupu na cesti. Okolne kuće se tresu kada teška vozila udare na ovu rupu a strahujemo i za sigurnost pješaka, pogotovo što ovuda u Osnovnu školu prolazi najveći broj učenika pa je bila velika bojazan i za njihovu sigurnost. Školska godina je gotova, djece više nema na trotoarima ali problem je i dalje tu. Obavijestili smo ljude iz Savjeta MZ Janja a oni su nam bespomoćno slegli ramenima. Obavijestili su nadležne, tako su rekli. Umorni smo od nebrige vlasti za ove svakodnevne probleme. Eno, već nekoliko mjeseci stoji ogromna rupa u samom centru, na skretanju sa mosta prema Novom naselju Janja. I niko ništa“, rekao je za Semberija INFO jedan od stanara Bijeljinske ulice čija se kuća nalazi u blizini sporne tačne na cesti.

Dok čekamo da nadležni urade svoj dio posla apelujemo na vozače koji prolaze kroz Janju na pojačan oprez. Naročito one koji prolaze iz pravca Zvornika jer se udarna rupa nalazi odmah nakon izlaska iz krivine. 

Semberija info: I. Gutić