TREĆA KOTLIĆIJADA U MAČKOVCU :: Semberija INFO ::

 

TREĆA KOTLIĆIJADA U MAČKOVCU


Povodom slave Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Mačkovcu, u dvorištu Hrama održana je Treća kotlićijada. Učestvovalo je preko 20 ekipa koje su spremale kotliće uprkos lošim vremenskim uslovima. Prvo mjesto je osvojila Lovačka grupa „Međednik“. Drugo mjesto je pripalo ekipi “Dobri“, dok su treće mjesto osvojili Majevički akcijaši.



Protonamjesnik i starješina Hrama u Mačkovcu Duško Đurić koji je istovremeno i organizator kotlićijade, istakao je da je ovo treća za redom Kotlićijada u Mačkovcu

„Ove godine imamo jako dobru organizaciju kotlićijade, preko 20 ekipa se prijavilo za učešće. Nadamo se da će ova kotlićijada postati tradicionalni događaj u Mačkovcu i da će za par godina čitavo dvorište Hrama biti ispunjeno ekipama za kotlićijadu“, rekao je protonamjesnik Đurić.

Član pobjedničke Lovačke grupe „Međednik“ Ljubiša Simić je izjavio da je veoma zadovoljan osvojenom nagradom, kao i ovogodišnjom organizacijom kotlićijade.



„Veliko mi je zadovoljstvo što je naša grupa osvojila prvo mjesto. Konkurencija je zaista bila jaka, te je ovo zaista jedno divno iskustvo. Takmičenje je prije svega proteklo u jednoj druželjubljivoj atmosferi gdje smo se svi potrudili da pokažemo naša kulinarska umijeća kada je u pitanju spremanje kotlića“, istakao je Simić.