LOPARE: SVEČANI PRIJEM POVODOM DANA REPUBLIKE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: SVEČANI PRIJEM POVODOM DANA REPUBLIKE


Obilježavanje Dana Republike Srpske u Loparama počelo je polaganjem cvijeća na spomenik “ Junacima Majevice”, gdje je odata i pošta svim poginulim borcima u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja lokalne zajednice polaganjem cvijeća na spomeniku poginulim borcima. Povodom Dana Republike načelnik opštine Lopare, Rado Savić, organizovao je danas svečani prijem za zvanice iz političkog, privrednog, duhovnog, kulturnog i sportskog života opštine i šire regije. Savić je uputio čestitke povodom Dana Republike Srpske, prisutnim na prijemu u Centru za kulturu Lopare i svim građanima, uz poruku da treba čuvati Republiku Srpsku, raditi marljivo i odlučno i graditi međusobno povjerenje da život u njoj bude bolji i kvalitetniji.



„Za Dan Republike želio bih najaviti kapitalne projekte, koji su od velikog značaja za našu opštinu, prije svega vodovod u Loparama za koji postoje obezbjeđena kreditna sredstva u iznosu od 1.000.000 KM. Takođe ćemo rješavati problem vodovoda u Priboju, a radićemo i na izgradnji zaobilaznice oko Lopara, gdje je lokalna zajednica riješila imovinske odnose za koje je izdvojeno oko 300.000 KM iz budžeta za navedene namjene. Biće nastavljena i izuzetna saradnja sa našom dijasporom “, kazao je Savić. Predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare, Risto Radić, naveo je da boračka kategorija današnji dan doživljava sa pijetetom prema žrtvama i sa ponosom na djelo koje je ostvareno a to je Republika Srpska.



„Republika Srpska koja znači garanciju i slobodu srpskom narodu s ove strane Drine“, dodao je Radić. Svečani dio programa pripremili su članovi etno hora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Lopare, pod rukovodstvom Jovana Radovanovića. U okviru proslave Dana Republike sutra će u Centru za kulturu Lopare biti organizovano potpisivanje protokola o saradnji Matice srpske i opštine Lopare. Tim povodom biće upriličen i prigodan dvodnevni program.