Ekonomska škola organizovala interaktivno predavanje “Razgovarajmo o životu sa druge strane ekrana” :: Semberija INFO ::

 

Ekonomska škola organizovala interaktivno predavanje “Razgovarajmo o životu sa druge strane ekrana”


U bijeljinskoj Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” večeras je, u organizaciji Ekonomske škole Bijeljina, održano interaktivno predavanje pod nazivom „Razgovarajmo o životu sa druge strane ekrana“.
 
Prema riječima Marjane Đorđić, diplomiranog psihologa i profesora poslovne komunikacije, u školskoj 2022/2023. godini Ekonomska škola Bijeljina nastavlja tradiciju realizovanja Projekta sedmica, ali ovog puta u nešto drugačijem formatu.


 
“Projekat sedmice u ovoj školskoj godini se realizuju u periodu 01.06. - 14.06.2023. godine. Tokom ove dvije nedjelje učenici i nastavnici realizuju niz aktivnosti s ciljem jačanja ishoda iz pojedinih predmeta i promocije znanja i praktičnih vještina”, istakla je Marjana Đorđić.
 
Prema njenim riječima, učenici koji pohađaju sekciju iz poslovne komunikacije u okviru Projekta sedmice,  zajedno sa njom, kao profesorom mentorom, rade  na temi „Razgovarajmo o životu sa druge strane ekrana“.


 
Učenici su na predavanju predstavili provedeno istraživanje Moja generacija Z i društvene mreže - rizik i šansa i aktivnosti koje se realizuju na bazi dobijenih rezultata sa ciljem podizanja svijesti mladog čovjeka o prekomjernom korištenju društvenih mreža i uticaju koji takva upotreba ima na kvalitet njegovog života.
 
Tokom interaktivnog predavanja učenici su izveli i forum teatar kao efikasno sredstvo za osvješćivanje problema sa kojima se suočavaju mladi, uz poziv svim prisutnim da uzmu aktivno učešće.


 
“Predavanje je omogućilo da čujemo i uvažimo mišljenja i iskustva prisutnih i da zajedničkim istraživanjem i isprobavanjem mogućih načina “ponašanja i djelovanja likova u problemskim situacijama” omogućimo pronalazak najprihvatljivijih rješenja i osnažimo prisutne za takvu vrstu situacija u svakodnevnom životu”, izjavila je za “Semberija info” profesorica Marjana Đorđić.

(Semberija info)