OTVORENA VASKRŠNjA IZLOŽBA UDRUŽENjA LIKOVNIH UMJETNIKA „SVETI LUKA“ :: Semberija INFO ::

 

OTVORENA VASKRŠNjA IZLOŽBA UDRUŽENjA LIKOVNIH UMJETNIKA „SVETI LUKA“


Izvor: Semberija info / S. Nikolić

U Muzeju Semberije večeras je svečano otvorena Vaskršnja izložba  članova Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ iz Bijeljine.

Panto Pantić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka, rekao je da Vaskršnju izložbu organizuju svake godine, od dana osnivanja Udruženja.



-Od 2012. godine mi organizujemo Vaskršnju izložbu na različitim lokacijama, a od 2015. godine, izložba se održava u Muzeju Semberije. Svoje radove na izložbi će predstaviti 24 autora. Posjetioci izložbe će imati priliku da vide 50 radova, umjetnika različitih afiniteta i profila, a večerašnja posjećenost dokazuje da se ljudi vraćaju pravim vrijednostima”, istakao je Pantić.



Izložbu je otvorio predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, pohvalivši umjetnike koji predano rade i svake godine u svom gradu organizuju dvije ovakve izložbe, ovu Vaskršnju i decembarsku izložbu, krajem godine.



Otvaranje izložbe u Muzeju Semberije uveličao je i nastup Dječijeg hora „Srbadija“ pod dirigentskom palicom Jelene Trakilović.

Ljubitelji umjetnosti u Vaskršnjoj izložbi moći će da uživaju do14 maja, a izložba je prodajnog karaktera.