Serija "Složna braća – Next Generation" na programu RTRS-a od 13. januara :: Semberija INFO ::

 

Serija "Složna braća – Next Generation" na programu RTRS-a od 13. januara


Poslije više od četvrt vijeka čekanja, čuvena serija "Složna braća" dobila je svoj nastavak. Prva epizoda novog serijala pod imenom "Složna braća – Next Generation", nedavno je imala premijernu projekciju za medije u Beogradu, a redovno prikazivanje je na programu RTRS od 13. januara. Kreator i scenarista serije i ovaj put je Dr Nele Karajlić uz pomoć Srđana Jankovića, a režiju potpisuje Milorad Milinković.

Visoki standardi koje je postavila originalna serija snimljena prije 25 godina i čiji se kultni dijalozi još prepričavaju, podigla je ljestvicu očekivanja visoko kod gledalaca. Toga su bili svjesni Nele Karajlić i Nenad Okanović kad su rješili da ovoj humorističko-satiričnoj seriji udahnu novi život.
Nenad Okanović, jedan od producenata i glumac u seriji, bio je oduševljen što je dio projekta koji mu je obilježio djetinjstvo.

- Morao sam da nagovorim Neleta, jer sam najveći fan serije i zbog nje sam dijelom i upisao glumu. Nele i njegov sin Srđan su bili ekstremno vrijedni i inspirisani tokom korone, i tako su napravili izuzetan scenario - rekao je Okanović.
Jednu od najupečatljivijih uloga u prvoj sezoni imao je Darko Ostojić koji je tumačio dvije uloge, Nane i Memija. Ovo će njemu biti nastavak višedecenijske saradnje sa Neletom Karajlićem.

- Svirali smo u Pušenju, potom dolazi Top lista nadrealista, Složna braća, pa sad i nastavak serije. Publika je zavoljela lik Nane, pa nisam htio da ih razočaram - ističe Ostojić.
Glumica Nataša Ninković se posebno oduševila kada su joj producenti ponudili da zaigra u seriji, jer je to bila njena želja prije 25 godina.

- Gledala sam originalnu verziju i često sam govorila kako bih voljela da sam igrala u toj seriji. Izgleda da sam prizvala ulogu. Kada su me pozvali da zaigram u nastavku, bila sam presrećna. Nele je doktor za karaktere i mentalitet, i scenario je tako dobro napisan da smo mi glumci uživalu u slobodi u radu - naglasila je Ninkovićeva.
U "Složnoj braći" predstavljen je mentalitet naroda i pojedinaca na teritoriji bivše Jugoslavije, a dobro poznate likove zamijenili su mlađi.

Vlasnika kafane, Fikreta Fiku Halimića, koga je maestralno odigrao pokojni Vladimir Savčić Čobi, naslijedio je sin Kemal, koga tumači Marko Gvero. Pored njega impozantnu glumačku ekipu čine još Andrija Kuzmanović, Nikola Pejaković, Sergej Trifunović, Zoran Cvijanović i mnogi drugi.
 
Izvor:RTRS