Fenomenalna najava: Možda se sa Mađarskom kandidujemo za organizaciju Olimpijskih igara :: Semberija INFO ::

 

Fenomenalna najava: Možda se sa Mađarskom kandidujemo za organizaciju Olimpijskih igara


Фото - Танјуг
Izvor: Politika

​Zvanično je počela izgradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu, a tom prilikom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će se na tom stadionu igrati finale Lige Evrope, ali i da će se naša zemlja možda u budućnosti kandidovati za organizaciju Olimpijskih igara.

Najpre je obelodanjeno da će Srbija biti domaćin finala Lige Evrope 2028. godine, a potom i otkrio da je plan da se kandidujemo za domaćina Olimpijskih igara zajedno sa Mađarskom.

„Menjamo lice zemlje, ne samo grada. Ovde ide Akvatik centar, nismo gradili bazene, sad ćemo napraviti najveći uz Budimpeštu. Sa Mađarima posle možemo da konkurišemo, kada izgradimo sve što gradimo sada, da se Mađarska i mi kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, kod nas finale. OFK Beograd će igrati u Zaječaru utakmice, pa će i Zvezda i Partizan gostovati tamo. Ne znam kako stoji Dubočica, nadao sam se da igraju. U Loznici se igra finale Kupa, tu je sad borba oko karata. Vojvodina traži 4.000 kao i Zvezda i možete da mislite kako to izgleda. Stadion prima 8.500 ljudi. Objasnite mi kako Zvezdinim navijačima kažemo da će dobiti nula karata, ali fer je da i Vojvodina dobije isti broj karata”, rekao je Vučić.

Zamislite kako bi bilo kada bi u budućnosti Srbija bila jedan od organizatora Olimpijskih igara, prenosi Sputnjik.