U ORAŠJU OTKRIVENO ORUŽJE, UHAPŠEN DRŽAVLjANIN BIH :: Semberija INFO ::

 

U ORAŠJU OTKRIVENO ORUŽJE, UHAPŠEN DRŽAVLjANIN BIH


Na području Orašja pripadnici Granične policije BiH otkrili su određenu količinu oružja i uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali C.M.
Hapšenje je izvršeno u okviru akcije kodnog naziva "Tranzit", tokom koje su na području BiH obavljeni pretresi na više lokacija.
Akcija je izvršena pod nadzorom postupajućeg tužioca, a po naredbama Suda BiH, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela neovlašten promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene.
- Sumnja se da su pripadnici organizirane grupe u proteklom periodu učestvovali u pronalasku oružja na području BiH s ciljem daljeg krijumčarenja iz BiH u Francusku, pri čemu je na području Orašja otkriveno i pronađeno desetak automatskih i poluautomatskih pušaka i drugih dijelova za oružje - saopšteno je iz Granične policije BiH.
Uhapšeno lice predato je Tužilaštvu BiH, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da se pripadnici Granične policije BiH istrajno i uspješno bore protiv svih oblika kriminala, te da kontinuirano sprovode aktivnosti sprečavanja prekograničnog kriminala.
On je zahvalio pripadnicima Granične policije na obavljenoj akciji, koja je izvedena u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske i Posavske županije te partnerskim agencijama iz Francuske, kojima je zahvalio za saradnju, kao i Tužilaštvu BiH pod čijim nadzorom su sprovedene aktivnosti.

U saopštenju se dodaje da se nastavljaju aktivnosti na navedenom predmetu, pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je predložen pritvor za Zvorničanina čiji su inicijali C.M. /41/ osumnjičenog za neovlašten promet oružja, vojne opreme, kao i proizvoda dvojne namjene.

O ovom prijedlogu odlučivaće Sud BiH.

(SRNA)